28-03-09

Triatlete wijst ex-manager Bernhard Kohl aan als dopingleverancier

smalle banner

media_l_884847De Oostenrijkse triatlete Lisa Hütthaler heeft dopinggebruik toegegeven. Dat deed ze in de Oostenrijkse krant 'Kurier'. Hütthaler zit al sinds oktober een schorsing uit nadat ze betrapt werd op gebruik van epo. Naar de triatlete liep bovendien een onderzoek omdat ze een medewerker van het dopinglaboratorium geld zou hebben geboden om ervoor te zorgen dat haar B-staal een ander resultaat zou geven dan de eerste test.

 

Lees verder.....................

01:48 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-09

Museeuw ziet toekomst als motorrijder in de koers

smalle banner

 

DSC00125_320x213

Johan Museeuw (43) genoot zaterdag met volle teugen van zijn debuut als bordjesman in de Omloop Het Nieuwsblad. 'Dit was zo'n dag om gelukkig te zijn met de kleine dingen in het leven.'Dinsdag 13 augustus 2000: een op het eerste zicht rustige zomerdag in het West-Vlaamse Gistel. Profwielrenner Johan Museeuw, vergezeld door vrouw en zoon, maakt een rustig plezierritje op zijn Harley Davidson. Zonder enige stress. Met overwinningen in Parijs-Roubaix, Omloop Het Volk en Brabantse Pijl kan zijn seizoen toch niet meer stuk. Maar vlakbij zijn ouderlijke woning slaat het noodlot toe. Museeuw wordt op ongelukkige wijze aangereden door een wagen. Aan een haast belachelijke snelheid van 25 km/u dan nog. De gevolgen zijn echter dramatisch. Museeuw breekt zijn sleutelbeen, zijn kuit en enkel, loopt een schedelbasisfractuur op en ligt wekenlang in een diepe coma. Maanden daarna kampt de Leeuw nog altijd met evenwichts- en coördinatiestoornissen. Patrick Lefevere vertelt later dat hij twee Museeuwen gekend heeft: de Johan van voor het motorongeluk en die van erna.

Zaterdag 28 februari 2009: Johan Museeuw, 43 intussen, kruipt voor de eerste keer weer op de moto. En niet zomaar voor een zondagsritje door de West-Vlaamse polders. Vandaag is hij bordjesman in de eerste editie van de Omloop Het Nieuwsblad. Met angst, na die vreselijk ervaring, 8,5 jaar geleden? 'Nee, ik zat helemaal niet met de bibber', laat de tevreden Gistelnaar achteraf weten. 'Ik had een heel ervaren motorrijder bij me. En met een bange bordjesman zou het ook niet goed afgelopen zijn. Vergelijk het best met een renner. Als die met faalangst aan de start van een wedstrijd verschijnt, is hij al tien procent van zijn mogelijkheden kwijtgespeeld. En dan mag je een mogelijke zege wel op je buik schrijven. Voor iemand op de moto geldt dezelfde ongeschreven wet.'

Foutjes

Museeuw had vooraf verklaard weer in de buik van het peloton te willen zitten. 'Al kan je geen vergelijking maken met de renners. Die moesten zware inspanningen leveren terwijl ik rustig op mijn moto kon zitten. Al zag ik vanuit mijn positie veel zaken die ik als renner niet kon vaststellen. Je maakt het tactische steekspel van dichtbij mee en je ziet dat er foutjes gebeuren. Ook het stresserende gedoe net achter de renners viel me op. Als renner let je daar zo niet op, wat er zich in de ploegleiderwagen afspeelt. Wat ben ik daarvan verschoten! Ik had het me helemaal niet zo voorgesteld.'

Is het motoravontuur door de Vlaamse Ardennen voor herhaling vatbaar? Als het van een duidelijk gelukkige Museeuw afhangt: graag. 'Ik had vandaag een fantastisch gevoel op de moto. Het was ook al zo lang geleden dat ik nog eens op een moto gekropen was. Nu heb ik echt weer zin om er vaker mee te gaan rijden. Het belangrijkste in het leven is om gelukkig te zijn met de kleine dingen, dat heb ik intussen wel geleerd. Je moet ernaar op zoek gaan en vandaag was zo'n dag. Niet de gelukkigste uit mijn leven maar toch zeker een plaatsje bij de beste tien waard. En misschien opent het wel perspectieven voor later. Ik denk eraan om zelf op termijn de koers met de moto te volgen.'

 

07:52 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-09

Leterme verzet zinnen bij Katjoesja

smalle banner

2692494637Nu Yves Leterme even niet meer op de politieke voorpagina's staat, kan hij zich toeleggen op zijn passie: wielrennen. De CD&V'er gaat mee op ploegstage met Katjoesja, het ProTourteam van ploegleider Jef Braeckevelt.

Jef Braeckevelt bood de geplaagde Yves Leterme een gelegenheid om de politiek even te vergeten.

"Ik heb Yves Leterme dat voorstel gedaan, omdat ik weet dat hij van wielrennen houdt en hij zei meteen ja", zegt Braeckevelt in Het Nieuwsblad.

"Ik ken de ex-premier al tien jaar. Ik ontmoette hem destijds toevallig op de koers. Nu gaat Leterme een weekje meefietsen in Calpe." Die stage in Zuid-Spanje is de tweede ploegstage van Katjoesja, meteen ook de laatste als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

14:26 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-08

Sympathie voor Keisse

KKK

"Ik kan mijn zesdaagse zeker als geslaagd beschouwen", zegt Kenny De Ketele na zijn vijfde plek in Zürich. "Leon Van Bon en ik hebben bij ons eerste optreden samen lang kunnen meestrijden tussen de echte toppers. Tot en met de vierde dag bleef onze achterstand beperkt tot drie ronden. We vormen een goed duo. Ik heb een ploegmaat met snelheid nodig om veel punten te pakken en ondanks zijn 36 jaar heeft Leon die explosiviteit nog. Ook voor hem is het experiment geslaagd en normaal gezien rijden we meteen na Nieuwjaar dan ook samen in Rotterdam en Bremen."

Lees verder...........

05:16 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-08

Parket wil Tom Boonen voor de rechter

 

smalle banner

wielerjaar 2008 (104)_320x220wielerjaar 2008 (105)_320x213

 

Het parket van Turnhout wil wielrenner Tom Boonen voor de rechter brengen wegens inbreuken op de drugswet. Dat maakte het parket van Turnhout zopas bekend. Boonen werd tijdens een dopingcontrole eind mei betrapt op het gebruik van cocaïne.

Lees verder...........

19:59 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-08

Gentenaars ontwerpen nieuwe wielerpiste in Roubaix

smalle banner

B3_GFC23IUI5_1+VELOD2

De legendarische wielerklassieker Parijs-Roubaix kleurt voortaan wat Gents. Het Gentse architectenbureau Van Acker & Partners heeft voor Roubaix een nieuwe velodroom ontworpen. Over een goede twee jaar kan Tom Boonen in de schaduw van deze wielertempel voor de zege spurten.Voor elke rechtgeaarde wielerliefhebber heeft de wielerpiste in Roubaix de status van bedevaartsoord. Tom Boonen, Peter Van Petegem, Johan Museeuw, Eddy Planckaert en Eric Vanderaerden, allemaal mochten ze op de aftandse wielerbaan in de Noord-Franse industriestad de handen in de lucht steken aan het einde van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix. Soms gebeurde dat in de gietende regen. De wielerpiste in Roubaix is niet overdekt. Het maakt er de klassieker alleen maar heroïscher op. Maar trainen in de regen doet niemand graag. Veel wielrenners uit de regio komen zelfs naar de Blaarmeersen om rondjes te rijden.

Lees verder........

11:54 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: welerpiste roubaix |  Facebook |

28-11-08

Windhoos verrast Sven en Sven

smalle banner

200px-Tornade003Sven Nys en Sven Vanthourenhout hebben afgelopen week op Mallorca getraind. En daar hebben ze toch even wat meegemaakt. "Tijdens een trainingstochtje zagen we aan de kustlijn een enorme windhoos opduiken."

"Dat was even schrikken", zegt Vanthourenhout op sport.be. "Maar we hebben ons geplande trainingstochtje toch zonder problemen kunnen afhaspelen."

14:51 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-08

Deense wielerploeg raakt slaags op café

Wat een leuk avondje uit moest worden, eindigde in een massale vechtpartij en de renners van de Deense ploeg Team Designa Køkken moesten vluchten. Het was een gezellige teambuilding daar op café in Faaborg tot plots de glazen in het rond vlogen.

De zeven renners vluchtten het café uit en net toen de taxi aankwam, kreeg Michael Reihs een fles op z'n hoofd. "Het leek wel een pub in het Wilde Westen. We zaten samen rustig een pintje te drinken toen er plots een vechtpartij uitbrak", vertelt Reihs. "Iedereen begon er te vechten en dat was voor ons het signaal om een taxi te bellen en op te stappen. Net toen we bijna allemaal in de taxi zaten, viel er een fles op mijn hoofd." Het is een avondje geworden waarover de renners in het peloton nog lang zullen praten maar een ding is alvast zeker, ze gaan nooit meer in Faaborg op café, schrijft Ekstra Bladet

14:52 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rudy Pevenage in "De Zevende Dag "

Rudy Pevenage, straks ploegleider van Rock Racing, ging na zijn ontslag door T-Mobile aan de slag bij Proximus als verkoper van telefoonabonnementen. 'Anderhalf jaar lang heb ik me opgesloten', vertelde de Oost-Vlaming gisteren in de Zevende Dag.

'Dan ben ik gaan solliciteren bij Proximus en een cursus immobiliën gaan volgen.' Blijkbaar zit het verkopen in zijn bloed, want Pevenage schopte het twee keer tot beste verkoper van België. 'Ik kon in de regio Zottegem-Gent aan de slag, dat is mijn streek. Veel mensen kenden mij. En ik heb mogen ervaren dat Jan Ullrich nog altijd heel veel fans heeft in Vlaanderen.'

Pevenage zei ook nog dat er een mirakel zal nodig zijn om Ullrich tot een comeback te bewegen. Maar de kans blijft dat hij bij Rock als pr-man aan de slag gaat.

DSC00006_800x533

DSC00009_800x533

09:48 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-08

Paralympic Committee boos op Eddy Merckx en co

smalle banner

art_large_540313Het Belgian Paralympic Committee is verontwaardigd dat de Nationale Trofee der Sportverdienste dit jaar niet wordt toegekend omdat er geen valabele kandidaat zou zijn. Volgens het comité hoort de prestigieuze onderscheiding toe te komen aan wielrenner Jan Boyen, bronzen medaillewinnaar tijdens de Paralympische Spelen in Peking.

Meer hln_logo

16:50 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-08

Zieke Lars Boom niet in Hasselt en Hamme-Zogge

Na Niels Albert ligt nu ook Lars Boom geveld in bed. De Nederlandse wereldkampioen moet met hoge koorts afzeggen voor de GVA-cross van Hasselt (zaterdag) en de Superprestige-manche van Hamme-Zogge (zondag). Eerder viel Albert uit met een scheur in de milt aldus Het Laatste Nieuws.DSC08147_800x533

20:03 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niels Albert drie weken absolute rust

Dokter Guy De Schutter laat er weinig twijfel over bestaan dat Albert eigenlijk nog van geluk mag spreken. "Was hij in Gavere toch nog gestart, dan waren de gevolgen niet te overzien geweest. Een halfuur na zijn val was het duidelijk dat hij niet kon starten en dat hij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest. De bloeding van de milt is gelukkig binnen het dunne kapsel gebleven. Was dat niet gebeurd, dan had de milt bijna zeker moeten verwijderd worden. Albert moet nu drie weken absolute rust nemen en zo weinig mogelijk bewegen. Daarna kan er eventueel gestart worden met heel lichte activiteiten. Dat is absoluut nodig om de spiermassa te kunnen behouden. De conditie kan pas nadien terugkomen."

04:07 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-08

Vrouw Fuentes: "Ik kan Spaanse sport kapotmaken"

FUENTESDiverse olympische medailles zijn te danken aan dokter Fuentes", zegt Perez. "Ik weet uit eigen ervaring wat er is gebeurd tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona en nadien. Ik ben gestopt met topsport omdat de sportwereld één hypocriete boel is. Dopingaffaires worden er in de doofpot gestopt. Om te winnen is alles toegestaan. Ik ben zoals een doos van Pandora. Als die ooit wordt geopend, zal de Spaanse sport worden kapotgemaakt. Voorlopig zwijg ik nog, maar als ik ga spreken, is het om bepaalde mensen die bij dit wereldje betrokken zijn te gronde te richten.

21:56 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rudy Pevenage wordt sportdirecteur bij Rock Racing

smalle banner

RUDY'Van zodra er sprake was van een mogelijke comeback van Jan Ullrich namen de mensen van Rock Racing contact met mij op', verduidelijkte Pevenage.

'Ik was aangenaam verrast en ga gretig in op hun voorstel om sportdirecteur te worden. Ik mis de wielersport opnieuw, dit na een afwezigheid van zowat twee jaar. Na de perikelen voor de start van de Tour de France in Straatsburg was ik het hele wereldje moe, maar nu kriebelt het weer als nooit tevoren. Officieel is het allemaal nog niet, maar ik heb alvast mijn jawoord gegeven', zei de Oost-Vlaming.

'Een eventuele terugkomst van Jan Ullrich zit er, als renner, voorlopig zeker niet in. Hij kan wel eventueel een andere functie binnen het team betrekken. Dat moeten wij allemaal nog eens nader bekijken. Bedoeling is dat we met Rock Racing zeker een deel van het komende Belgische programma afwerken maar echt in detail kan ik nu nog niet treden', stelde de 54-jarige Pevenage.

Pevenage werd in 2006 bij de start van de Tour de France in Straatsburg samen met de Duitser Jan Ullrich ontslagen bij T-Mobile, omwille van hun mogelijke betrokkenheid in de zaak-Fuentes. Pevenage was de begeleider van Ullrich bij Telekom, Coast, Bianchi en T-Mobile en won met de Duitser in 1997 de Tour de France.

Of Ullrich zijn mentor volgt naar Rock Racing is dus nog niet duidelijk. 'Het project interesseert hem, niet als wielrenner, maar het globale idee', verduidelijkte Wolfgang Strohband, de manager van Ullrich aan het Duitse persagentschap dpa.

Rock Racing, het team van de Amerikaanse modekoning Michael Ball, heeft onder meer de Amerikanen Tyler Hamilton en Fred Rodriguez, de Colombianen Santiago Botero en Victor Hugo Pena en de Spanjaard Oscar Sevilla in de gelederen.

Vorig jaar hengelde het team al naar de diensten van Axel Merckx, maar beide partijen kwamen toen niet tot een akkoord.

21:52 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-08

Niels Albert ook niet op BK?

Zes weken niet buiten trainen, dat is het harde verdict dat Niels Albert gisteravond te horen kreeg van enkele van zijn dokters. Zondag werd de veldrijder na zijn zware val nog verteld dat hij na een maand opnieuw wedstrijden zou mogen rijden, maar de artsen wijzen er nu op dat het littekenweefsel van de milt eerst voldoende moet herstellen voor Albert opnieuw het veld in kan. Mocht hij opnieuw ten val komen, dan zouden de gevolgen veel zwaarder kunnen zijn.

Door zijn lange afwezigheid mocht Albert elke ambitie voor de Superprestige, GVA-trofee of Wereldbeker opbergen, maar door het verlengd huisarrest komen ook het Belgisch en misschien ook het wereldkampioenschap in gedrang. Hoewel Albert na twee weken wel al thuis op de rollen mag trainen, blijft er mogelijk onvoldoende tijd over om wedstrijdklaar te geraken voor de grote afspraken in januari en februari. "Het seizoen is nog niet gedaan, maar toch bijna", reageert manager Roodhooft op het nieuws van de dokters. "Niels mag zelf beslissen wanneer hij opnieuw buiten gaat trainen, maar ik wil liever geen risico's nemen."

Albert ligt momenteel nog altijd op intensieve zorgen, maar zou mogelijk later vandaag verhuizen naar een gewone kamer. Een verhuis naar een ziekenhuis dichter bij huis, zoals eerst gepland, is niet meer de moeite. Vijf dagen ziekenhuis zouden volstaan voor de veldrijder uit Tremelo.

11:29 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schaafwonden na valpartij voorAlberto Contador

Alberto Contador is weer wat blutsen en builen rijker. De Spaanse winnaar van alle grote rondes kwam op een criterium nabij zijn thuishaven Madrid zwaar ten val. Daarbij liep de gevleugelde klimmer kneuzingen en schaafwonden aan zijn linkerflank op. Ook zijn gezicht werd geraakt. Onderzoeken brachten geen breuken aan het licht. Het geplande oefenkamp van Astana in Tenerife, begin december, komt niet in het gedrang.

09:59 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Boogerd zet villa te koop

De villa van Michael en Nerena Boogerd in het chique deel van de Antwerpse gemeente Kapellen staat te koop. Dat betekent dat het echtpaar Boogerd, al een tijdje uit elkaar, niet naar elkaar toegroeit, integendeel. De vraagprijs voor deze villa die in 2000 werd gebouwd, is volgens de webstek www.waarstapjij.nl 1,45 miljoen euro. De villa beslaat 3.800 vierkante meter en bevat onder andere zes slaapkamers en drie badkamers.

07:55 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-08

Steegmans en Redant bezwijken voor roebels van Tinkoff

gert steegmans

Gert Steegmans rijdt de volgende twee jaar voor Tinkoff. Hendrik Redant (Silence-Lotto) gaat er als ploegleider aan de slag. Steegmans is de eerste, maar niet de laatste grote transfer van de Russen, die met de hulp van Poetin en Abramovich, op jaarbasis 30 miljoen euro veil zouden hebben.

Bron en info Het Nieuwsblad Sportwereld

19:43 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-08

Armstrong mag niet binnen in restaurant

smalle banner
nb1801armstrong

Lance Armstrong haalt ook elke dag de pulpblaadjes. Zo ook nu in Holy Moly, een Amerikaans magazine waarin staat te lezen dat het gerenommeerde restaurant Rao's weigerde een uitzondering te maken voor het glitterkoppeltje Lance Armstrong en Kate Hudson. Het paartje mocht in de wachtrij, zoals alle normale stervelingen. 'Weet je wel wie ik ben?', zegde The Boss. Ja, ze wisten het, maar dat veranderde niets. En dus dropen ze af. (hc)

RUGGERO MARZOLI werd gisteren door het Italiaanse Antidopingtribunaal voor zes maanden geschorst. Marzoli is betrokken in het Oil for Drugs-schandaal, met dokter Santuccione als spil.

ENRICO FRANZOI (Liquigas) is niet van plan om volgend jaar een uitgebreid cross-seizoen te rijden. 'Ik duik pas in december in het veld, en mik vooral op het Italiaanse kwampioenschap en het WK', zegt de Italiaan. (bhe)

Bron Het Nieuwsblad

09:11 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-08

Sven Nys verkoopt zijn huis.

smalle banner

SVEN NYS LBKSven Nys zou in zijn eigen Baal een hectare grond gekocht om een nieuw huis op te bouwen. Hij zou hiermede de nodige ruimte gevonden hebben om later de jeugd op te leiden. Zijn huidige woning met openluchtzwembad verkoopt hij via zijn vastgoedmakelaar.

21:49 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-08

Jeannie Longo (49) wil naar zevende Olympische Spelen

smalle banner
175px-Longo0106_751

Jeannie Longo-Ciprelli heeft het in haar hoofd gestoken dat ze luttele maanden voor haar vijftigste verjaardag (31 oktober) van de partij wil zijn in Peking.

Uit de lucht gegrepen is dat zeker niet, want gisteren won ze voor de vierde keer de Klimmerstrofee. Volgens haar echtgenoot-coach de 1.020ste overwinning uit haar carrière. Longo haalde het na een fikse solo met meer dan drie minuten voorsprong, terwijl ze een deel van het peloton vrolijk dubbelde. 'Ze deed met ons wat ze wilde', pufte Christel Ferrier-Bruneau, de nummer twee. Longo was er al in 1984 bij toen de vrouwen voor het eerst van de partij waren in het olympische wielerprogramma. Sedertdien ontbrak ze er niet meer. La Longo gaat dus voor haar zevende Spelen op rij. (pdk)

Info Het Nieuwsblad

17:29 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |