30-06-08

Roelandts: 'Besef het nog niet goed'

smalle banner
bk1Kersvers nationaal kampioen Jürgen Roelandts (Silence-Lotto) heeft maandagmiddag in zijn ouderlijke woonst in Sint-Martens-Bodegem de pers ontvangen. Enkel een Belgische vlag aan de gevel deed vermoeden dat er gisteren gefeest werd ten huize Roelandts.

Bron en meer info: Het Nieuwsblad

19:20 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-08

Bliksemafleider Jürgen Roelandts met goede benen naar titelstrijd

JURGEN ROELANT MET CARLBERT DELEN

Tijdens Halle-Ingooigem nestelden Steegmans en Boonen zich in de rol van topfavorieten. Jürgen Roelandts wil met de uitgebreide delegatie van Silence-Lotto echter weerwerk bieden aan het gulzige Quick.Step. Stiekem hoopt hij zelf als afwerker van dienst kan aantreden.


Info en meer Het Nieuwsblad

09:48 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-08

IWT OETINGEN "KNALLER VAN FORMAAT"

Woensdag 25 juni organiseerde wielerclub "Jong Maar Moedig" uit Oetingen haar 24ste Internationale Wielertrofee, beter bekend als IWT.
Goed weer, een zee van volk, heel wat bekende namen, een goed uitgekiemd parcours en een dijk van een organisatie groeide uit tot een waar wielerfestijn.
Het parcours liep over een afstand van 175 km met één grote ronde van 115 km met o.a. de Congoberg, Bosberg,  Muur van Geraarsbergen en het Sana (beter bekend als het Sanatorium) waar er telkens punten te verdienen waren voor de bergprijs.Na de grote ronde kregen de renners nog 4 plaatselijke ronden aangeboden met de Bergstraat, Spieringenberg en met de kasseien van de Schavoliestraat  de kers op de taart.

Wedstrijdverloop:
182 renners namen de start. Tegen de gewoonte in kende deze wedstrijd in de eindfase zijn ontknoping of had het goede weer hier iets mee te maken? Na een vroege vlucht van acht renners in de grote ronde van 115 km waaronder Mario Ickx en de latere winnaar van de bergprijs Bjorn Hoeben  kwam in de eerste plaatselijke ronde alles opnieuw samen en was alles te herdoen. In de tweede plaatselijke ronde ontsnapten op de Bergstraat negentien renners waaronder onze gouwgenoten Sven Van den Houtte en de nooit aflatende Steven De Neef. Tijdens de voorlaatste ronde was het de beurt aan Davy Commeyne en dacht iedereen dat dit beslissende ontsnapping was, hij scharrelde een minuut bij elkaar maar op drie kilometer van de finish was zijn liedje uitgezongen. Hierna zorgde ouderdomsdeken Peter De Neef voor de verrassing en stevende regelrecht op de overwinning af doch op de aartsmoeilijke Schavoliestraat vielen de acht achtervolgers hem nog op de nek. In een spannende spurt haal de 22-jarige bonk Stein Neirynck uit het West-Vlaamse Egem van de overwinning. Het was zijn 2de overwinning van het seizoen maar eentje die kan tellen. Hij is lid van de ploeg Beveren-2000 gesponserd door Quick-Step. Hij hoopt volgend jaar een profcontract te versieren, met de overwinning van de IWT heeft hij alvast een stevige adelbrief.

Volgend jaar is het de 25ste editie en jubileumuitgave en mikken de vrienden van wielerclub "Jong Maar Moedig" nog iets hoger. Door het feit dat de wielerwedstrijd Halle- Ingooigem naar een andere datum verhuist  kunnen nog bekndere ploegen naar Oetingen komen koersen aldus secretaris en manusje vanalles Geert Trésignie.

                                Uitslag:
      1  NEIRYNCK Stijn (BEL)   Beveren 2000   in 4.23.00 
      2  NEYENS Maarten (BEL)   Topsport Vlaanderen   op 0.00 
      3  DE JONGE Maaten (NED)   Beveren 2000   0.00 
      4  PARDINI Olovier (BEL)  Groupegoubert.com   0.00 
      5  BERKHOUT Thomas (NED)  Rabobank   0.00 
      6  DRIESEN Tonyt (BEL)  Cureghem Sportif   0.00 
      7  BASTEN Niek (NED)  Van Hemert Groep   0.00 
      8  DE NEEF Steven (BEL)  Davitamon-Lotto-Jong Vlaanderen   0.00 
      9  PAUWELS Serge (BEL)  Topsport Vlaanderen   0.06 
      10  BARBE Koenv (BEL)  Topsport Vlaanderen   0.09 
        
      11  VAN BRAECKEL Kenny (BEL)  Revor-Cyclingteam   3.37 
      12  BOELEN Jeroen (NED)  Van Hemert Groep   0.11 
      13  HOEBEN Bjorn (NED)  Van Hemert Groep   0.16 
      14  VAN DEN HOUTE Sven (BEL)  PWS EIJSSEN KEMPISCH CT   0.21 
      15  PENNE Frederick (BEL)  SDC-ROGELLI CYCLING TEAM   3.44 
      16  HAGENAARS Luc (NED)  P3 TRANSFER-BATAVUSs   0.37 
      17  PEETERS Jef (BEL)  PROFEL PRORACE CT   0.37 
      18  RONSSE Peter (BEL)  Cyclingnews-Jako   0.37 
      19  COMMYENNE Davy (BEL)  REVOR-CYCLINGTEAM   2.00 
      20  BOGAERT Ward (BEL)  PROFEL PRORACE CT   2.03 
        
      21  NOLF Frederik (BEL)  TOPSPORT VLAANDERENn   2.13 
      22  BAZIN Nicolas (FRA)  Team Differdange   2.13 
      23  ODEYN Seppe (BEL)  Rock Werchter   2.19 
      24  LODEWYCK Klaas (BEL)  Rabobank   2.33 
      25  DE BOECK Jef (BEL)  Rock Werchter   2.33 

Meer info: http://www.myrosoft.com/iwt/

Bekijk slideshow!!

spurt

07:31 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-08

Het gaat met Tom (Boonen) de goede richting uit!

tom boonen a

De eerste competitieweek van de 'andere' Tom Boonen zit erop. Na de Ster Elektrotoer rest de sinds zijn cocaïneplas controversiële wereldster twee zekerheden: Halle-Ingooigem van woensdag en het BK van zondag in Knokke. 'Daarna ligt alles open.'

Tom Boonen verdween zaterdagavond in Gemert zoals hij dinsdagmiddag gekomen was. Hij wipte snel en anoniem in de auto van vader André die hem kwam ophalen. Een 'Tornado Tom' die duidelijk nog met gemengde gevoelens zit na de megastorm die al veertien dagen over hem raast. Dit is blijven hangen, zoveel is duidelijk. 'Ik ben ook veranderd. En het zal blijvend zijn', zei hij op rustige toon in het Sportcentrum van Gemert. 'Voor mezelf en mijn dichte omgeving ben ik dezelfde gebleven, maar ten opzichte van de rest van de wereld is het anders. Voor altijd, denk ik

Meer info:

06:32 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-08

'Jonge sporters experimenteren weer meer'

'Ik ken meerdere jonge sporttalenten die coke snuiven.' Psycholoog Paul Standaert werkt(e) voor onder meer Rabobank, Quick Step en Silence-Lotto en is de medestichter van de eerste Vlaamse ontwenningskliniek voor alcohol en drugs. 'Jonge sporters experimenteren weer meer met verboden middelen.'

Bron en meer...

05:28 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-08

Armstrong mag niet binnen in restaurant

smalle banner
nb1801armstrong

Lance Armstrong haalt ook elke dag de pulpblaadjes. Zo ook nu in Holy Moly, een Amerikaans magazine waarin staat te lezen dat het gerenommeerde restaurant Rao's weigerde een uitzondering te maken voor het glitterkoppeltje Lance Armstrong en Kate Hudson. Het paartje mocht in de wachtrij, zoals alle normale stervelingen. 'Weet je wel wie ik ben?', zegde The Boss. Ja, ze wisten het, maar dat veranderde niets. En dus dropen ze af. (hc)

RUGGERO MARZOLI werd gisteren door het Italiaanse Antidopingtribunaal voor zes maanden geschorst. Marzoli is betrokken in het Oil for Drugs-schandaal, met dokter Santuccione als spil.

ENRICO FRANZOI (Liquigas) is niet van plan om volgend jaar een uitgebreid cross-seizoen te rijden. 'Ik duik pas in december in het veld, en mik vooral op het Italiaanse kwampioenschap en het WK', zegt de Italiaan. (bhe)

Bron Het Nieuwsblad

09:11 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-08

Verkeersongeval ook Tom Compernolle fataal

smalle banner
7d_250
Opnieuw wordt de Belgische sportwereld opgeschrikt door een tragisch overlijden. Na François Sterchele (26) op 8 mei en afgelopen weekend de internationale volleyballer Piero Pradenas (21) is de langeafstandsloper en veldloper Tom Compernolle (32) om het leven gekomen in een verkeersongeval in Aartrijke. Compernolle, reed met een vrachtwagen van het leger.

Bron en meer info HLN

02:36 Gepost door Marcel in SPORT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-08

Tom Boonen houdt vol dat hij geflikt werd

smalle banner
Tom Boonen.jpg ABDe federale politie van Turnhout heeft Tom Boonen zaterdag opnieuw verhoord op vraag van de onderzoeksrechter in Turnhout. Boonen bleef bij zijn oorspronkelijke verklaring: "Ik ben geflikt."

Meer info HLN

08:58 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-08

Pistier Steve Schets kruipt stilaan uit het diepe dal

GULLEGEM KOERSE (18)

Vorige winter werd een afknapper van formaat voor Steve Schets, die na de zesdaagse van Gent sportief helemaal op de dool geraakte. Tijdens het Dernycriterium van Ninove stak de Gooikse pistier opnieuw de neus aan het venster met een podiumplaats.

Meer info.

11:47 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-08

Sven Nys verkoopt zijn huis.

smalle banner

SVEN NYS LBKSven Nys zou in zijn eigen Baal een hectare grond gekocht om een nieuw huis op te bouwen. Hij zou hiermede de nodige ruimte gevonden hebben om later de jeugd op te leiden. Zijn huidige woning met openluchtzwembad verkoopt hij via zijn vastgoedmakelaar.

21:49 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Topsport Vlaanderen gaat ook de volgende vier jaar door

GULLEGEM KOERSE (12)

De werking van wielerploeg Topsport Vlaanderen Pro Cycling Team is voor de volgende vier jaar vastgelegd. Dat heeft Vlaams minister van Sport Bert Anciaux woensdag bevestigd.

De missie van het team is duidelijk: jong talent opleiden en begeleiden teneinde ze te laten doorstromen naar de professionele topteams. Al 107 renners begonnen hun professionele carrière bij de wielerploeg van de Vlaamse Gemeenschap en er staat weer een nieuwe beloftevolle generatie voor de deur.

"Topsport Vlaanderen staat vandaag synoniem met professionele begeleiding. De Vlaamse Gemeenschap zorgt voor een optimale sportwetenschappelijk omkadering van de renners: TopsportABC, Peter Hespel, Paul Van Den Bosch en trainer Koen Pelgrim volgen de renners op. De ploeg heeft een voorbeeldfunctie in het internationaal wielerlandschap. Samen met de ervaring van boegbeelden Walter Planckaert en Jean-Pierre Hendrickx die op een kwaliteitsvol team kunnen rekenen, is het inderdaad de perfecte leerschool voor topwielrennens in spe. De ploeg is dit seizoen ook de jongste uit het peloton", klinkt het in de persmededeling.

De ploeg behaalde op de weg in totaal al 157 overwinningen, verzamelde 1.520 top-10-plaatsen, pakte één Belgische titel en 14 WK-selecties. In het veld werden al 20 overwinningen en 3 WK-selecties verzameld. Ook in het baanwielrennen (3 Europese en 10 Belgische titels, 9 WK-selecties en 2 selecties voor de Olympische Spelen), in de zesdaagses (13 overwinningen) en in de trialcompetitie (2 wereldtitels, 3 Europese titels en 4 eindzeges in de Wereldbeker) was de ploeg succesvol.

Stijn Devolder, Tom Steels, Mario Aerts, Wim Vanhuffel, Serge Baguet, Wilfried Cretskens, Bjorn Leukemans, Leif Hoste, Kevin Van Impe en Wim Vansevenant zijn slechts enkele van de renners uit de ploeg van de Vlaamse Gemeenschap die het tot succesvolle ProTour-renners hebben geschopt. De opvolging is verzekerd, onder andere met Kenny Dehaes, die onlangs in de eerste rit van de Ronde van België de massaspurt won.

Redenen genoeg dus voor Vlaams sportminister Bert Anciaux om de werking van de ploeg voor de volgende olympiade te garanderen. De projecten worden met vier jaar verlengd, zodat er op lange termijn kan gewerkt worden. Daarnaast worden ook het sportwetenschappelijk project in samenwerking met TopsportABC en de nodige werkingsmiddelen jaarlijks gefinancierd.

Het is de eerste keer dat de ploeg een waarborg krijgt voor een hele olympiade en dus een beleid kan uitstippelen voor de volle vier jaar.

01:55 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-08

Tom Boonen mag zaterdag niet starten in Ronde van Zwitserland

large_411874
Van de UCI mag Boonen ondanks zijn positieve test op cocaïne zaterdag starten in de Ronde van Zwitserland, één van de belangrijkste ProTour-wedstrijden. Armin Meier, organisator van de Ronde van Zwitserland, benadrukt echter dat Boonen niet zal starten in zijn race. Waarom gaat Boonen sportief vrijuit? Omdat Tom Boonen drie dagen voor de start van de Ronde van België op cocaïne betrapt werd en hij in de weken daarvoor geen koersen reed, wordt de positieve test als 'buiten competitie' beschouwd. Tom Boonen kan van het gerecht wel een extra-sportieve straf krijgen. Op het bezit van een verboden middel als cocaïne staat een gevangenisstraf van drie maanden tot vijf jaar en een boete tussen 1.000 en 100.000 euro.

Bron HLN

16:47 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Boonen betrapt op cocaïne

tom boonen aTom Boonen is betrapt op cocaïne. De wielrenner liep op 25 mei - drie dagen voor de Ronde van België - tijdens een controle buiten competitie tegen de lamp. Gisterenavond waren er huiszoekingen gepland in de woning van zijn ouders in Postel en in die van zijn vriendin Lore in Meerhout.

Info: HLN

02:14 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-06-08

Staf Scheirlinckx wint dernycriterium in Ninove

DSC06324_800x533
Staf Scheirlinckx (Cofidis) heeft het dernycriterium in het Oost-Vlaamse Ninove gewonnen. Scheirlinckx won de laatste reeks over dertig ronden. Eerder op de dag won Bert Roesems de eerste reeks en Steve Schets de afvalling. Tweede in de eindstand werd Bert Roesems en derde Steve Schets.

07:45 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-08

Sven Nys zesde in WB Fort William


SVEN NYS LBK

Sven Nys is zaterdag knap zesde geëindigd in de wereldbekerwedstrijd mountainbike in het Schotse Fort William. De winst was voor de Zwitser Florian Vogel. De Europese kampioen was in de spurt sneller dan zijn landgenoot Nino Schurter. Christoph Sauser, nog een Zwitser, werd op acht seconden derde. Sven Nys finishte na een spectaculaire inhaalrace op 1:18 van Vogel. Roel Paulissen werd op 4:27 22ste.


Mannen:
1. Florian Vogel (Zwi) in 2u06:27
2. Nino Schurter (Zwi)
3. Christoph Sauser (Zwi) op 0:08
4. Jakob Fuglsang (Den) 0:46
5. Burry Stander (ZAf) 0:59
6. Sven Nys (Bel) 1:18
7. Christoph Soukup (Oos) 1:19
8. Fredrik Kessiakoff (Zwe) 1:20
9. Oliver Beckingsale (GBr) 1:30
10. Martin Gujan (Zwi) 1:55
...
22. Roel Paulissen (Bel) 4:27

23:30 Gepost door Marcel in Mountainbiken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-08

Tom Boonen is rijbewijs opnieuw kwijt

TOM BOONEN.jpg a

Tom Boonen is opnieuw zijn rijbewijs kwijt. Het werd in de dinsdagnacht voor twee weken ingetrokken door de lokale politie. Het nieuws wordt bevestigt door het parket van Turnhout.

Veel details worden er echter niet vrijgegeven. Boonen werd kort na middernacht op de ring van Mol tegengehouden. De politie zag hoe de wielergod verschillende inbreuken op het verkeersreglement pleegde.De rijstijl van Boonen bleef de voorbije maanden niet onbesproken. In april werd zijn rijbewijs voor de eerste keer voor veertien dagen ingetrokken, nadat hij in Mol werd aan 120 km/uur geflitst, daar waar de toegelaten snelheid 70 km/uur was. Boonen meldde toen dat het de eerste keer was dat hij geflitst werd.

18:16 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Veldrijder Vannoppen hangt fiets aan de wilgenD

tom van noppne_800x533
Dit beeld krijgen we nooit meer te zien. (foto avondcross in Diegem)

Tom Vannoppen heeft een punt achter zijn veldritcarrière gezet. Dat verklaarde de 29-jarige veldrijder in Gazet van Antwerpen. "Ik kan niet meer vechten, ik heb er het karakter niet voor", stelde hij. "Ik fiets nog ja, maar op een totaal andere manier. Met mijn vrienden, en als we er zin in hebben."

Veel pech
"Ik heb de laatste jaren verschrikkelijk veel pech gehad. Ik deed uiteindelijk niets anders dan afzien en afzien om opnieuw op niveau te komen. Op het moment dat het telkens begon te lukken, kende ik opnieuw tegenslag. Ik werd er moedeloos van. Het was een gevecht dat ik niet leek te kunnen winnen", verklaarde Vannoppen.

"Wat de toekomst brengt? Een gewone gast met een gewone job. Ik kan niet niksen en dus ben ik beginnen te zoeken naar werk. Misschien blijf ik in de sport, maar niet in het wielrennen. Dat wereldje ben ik zat", besloot Vannoppen.

Cocaïne
Vannoppen werd in 2002 in Zolder vicewereldkampioen, na Mario De Clercq. Hij leek een grote carrière tegemoet te gaan, maar daar kwam weinig van in huis. Eind vorig jaar werd hij nog betrapt op het gebruik van cocaïne. "Na die zogezegde drugsaffaire heeft de pers zoveel onwaarheden geschreven dat ik het zat ben. Ik zeg er geen woord meer over. Maar op dit niveau veldrijden is voorbij voor mij.

14:14 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Philippe Gilbert kiest voor Silence-Lotto

PHILIPPE GILBERT 2_309x320

Het lijkt een uitgemaakte zaak dat Philippe Gilbert de komende drie jaar voor het team van Marc Sergeant rijdt. Gisteren liet de 25-jarige Waal zijn huidige ploegleider Marc Madiot weten dat hij opstapt. Vandaag geeft Silence-Lotto een persconferentie.

Meer.................

07:57 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-08

Tom Boonen wint slotrit, Stijn Devolder pakt eindzege Ronde van België.

 

tom boonen a
Tom Boonen heeft de slotrit in de Ronde van België gewonnen. Boonen toonde zich in de 185 km lange rit van Buggenhout naar Putte in een massasprint sneller dan Jurgen Roelandts (Silence-Lotto) en de Nederlander Kenny Van Hummel (Skil-Shimano). De eindzege van Belgisch kampioen Stijn Devolder kwam niet meer in het gedrang. Een dubbelslag dus voor Quick Step.

Bekijk TV-BEELDEN

 

07:32 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-08

Stijn Devolder overklast iedereen in Herzele

smalle banner
stijn de volder.jpgaStijn Devolder (Quick Step) heeft zaterdag de vierde etappe in de Ronde van België (2.1) op zijn naam geschreven, een individuele tijdrit over 16,7 km rond Herzele. De West-Vlaming maalde het parcours af in een tijd van 20:49 en was 35 seconden sneller dan de Nederlander Jens Mouris en 37 dan de Rus Serguei Ivanov.

Bekijk RONDETV

03:17 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |