27-07-08

Paolo Bettini praat deze week over toekomst

De Italiaanse wereldkampioen Paolo Bettini, wiens contract ten einde loopt bij Quick Step, praat deze week met Patrick Lefevere omtrent zijn onmiddellijke toekomst. "Mijn contract loopt ten einde op het einde van het jaar en ik heb andere aanbiedingen. Maar Patrick krijgt de eerste kans", zegt Bettini.

"Ik wil correct blijven tegenover de man met wie ik omzeggens mijn hele carrière samengewerkt heb en met wie ik mijn grootste successen behaald heb. We werken al samen sinds 1999 bij Mapei. Het zou niet fair zijn om Patrick niet de eerste kans te geven. Maar wat het wordt, weet ik niet."

Einde carrière?
"Misschien zet ik er op het einde van het seizoen op 34-jarige leeftijd wel een punt achter. In mijn stoutste dromen heb ik al nagedacht over het feit hoe mooi het zou zijn om te stoppen met twee opeenvolgende Olympische titels en drie opeenvolgende wereldtitels op mijn palmares. Maar een zaak is zeker, ook als ik zelf niet meer fiets, blijf ik in de wielersport."

Laat vertrek naar Peking
Bettini zal na de Olympische Spelen nog de Vuelta rijden als voorbereiding op het WK in Italië. Na de Giro bouwde hij een rustperiode in tot het nationale kampioenschap. Ondertussen reed hij al de Ronde van Oostenrijk waar hij de eerste rit won en is zijn conditie inmiddels op peil om naar de Olympische Spelen te vertrekken. Bettini is echter van oordeel dat hij nog een zware wedstrijd zoals de Clasica San Sebastian nodig heeft om top te zijn. Zodat hem slechts zes dagen overblijven voor de verplaatsing naar en de aanpassing voor Peking. En na de Olympische wegrit heeft hij vijftien dagen de tijd om de recupereren in het vooruitzicht van de Vuelta.

Ereplaatsen
Dat de wereldkampioen en Olympisch kampioen tot in juli moest wachten op een eerste zege maakte hem niet zenuwachtig. "Ook in de klassiekers en in de Ronde van Italië was ik sterk genoeg om te kunnen winnen maar bleef ik helaas op ereplaatsen steken", aldus de minzame Bettini. "Zo zit de sport nu eenmaal in elkaar. Zenuwachtig ben ik daarbij niet geworden. Het was niet het eerste seizoen dat het me overkwam. In 2001 won ik vroeg op het jaar twee ritten in de Ronde van Langkawi waarna ik tot het Kampioenschap van Zürich moest wachten om nog eens te winnen. En vorig jaar won ik in februari in de Ronde van Californië om vervolgens tot de Ronde van Spanje te moeten wachten op een nieuw succes. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven."

Goud in Peking
Bettini ambieert een olympische medaille in Peking. "Met een gouden medaille op de Olympische Spelen treed je binnen in de historie en plots word je ook herkend door mensen die zich niet met het wielrennen inlaten. "Voor Peking heeft Franco Ballerini een sterke ploeg bijeengebracht. Marzio Bruseghin die ook de tijdrit rijdt, Franco Pellizotti, Damiano Cunego en Davide Rebellin zijn mijn ploegmakkersPAOLO BETTINI

15:19 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.