30-07-08

Peter Paul Van Himst beboet tijdens criterium Aalst

Je zal het peterschap van het Aalsters Criterium maar aanvaarden en dan op de bon worden geslingerd wegens foutparkeren. Het overkwam Paul Van Himst. Parkeren in Aalst is sowieso al moeilijk en wordt helemaal onmogelijk als er 70.000toeschouwers naar een wielerwedstrijd afzakken. Ook een vijftiental deelneemsters aan de dameswedstrijd kreeg een bon onder de ruitenwisser wegens foutparkeren in de buurt van de Burchtstraat. In totaal zouden wel twintig genodigden en deelnemers zijn beboet. 'Er werd maandag niemand getakeld', zegt burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) verbaasd. 'De ordediensten hebben zich vooral geconcentreerd op veiligheid.

12:26 Gepost door Marcel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kate Hudson en Lance Armstrong uit elkaar

large_456934Het voorbije weekend hebben Lance Armstrong en Kate Hudson een punt gezet achter hun romance, die ocharme drie maanden duurde. Dat meldt Usmagazine.com.

Verdriet
"Er was geen drama of lelijkheid mee gemoeid. Ze besloten gewoon ermee te kappen", verklaarde een bron uit hun entourage. "Er is geen haat, enkel verdriet".

Onafscheidelijk
Sinds midden mei was het stel onafscheidelijk. Ze werden samen gezien in Austin, New York, Los Angeles en Cannes. Allebei gingen ze echter vragen over hun relatie uit de weg.

Het was op de driedaagse Lance Armstrong Livestrong Summit in Columbus, Ohio, dat de 29-jarige actrice en de 36-jarige wielrenner besloten als vrienden uit elkaar te gaan.

Serieus
Nochtans hadden de twee elkaar al aan hun familie voorgesteld. Hudsons moeder Goldie Hawn gaf Lance de zegen en Hudsons zoontje van vier, Ryder, woonde samen met zijn papa Chris Robinson en Lance Armstrong een brunch bij ter gelegenheid van vaderdag in juni.

Een woordvoerder van Lance Armstrong weigerde elk commentaar, die van Kate Hudson was niet bereikbaar, meldt Usmagazine.com nog

Info HLN

12:21 Gepost door Marcel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-08

Paolo Bettini praat deze week over toekomst

De Italiaanse wereldkampioen Paolo Bettini, wiens contract ten einde loopt bij Quick Step, praat deze week met Patrick Lefevere omtrent zijn onmiddellijke toekomst. "Mijn contract loopt ten einde op het einde van het jaar en ik heb andere aanbiedingen. Maar Patrick krijgt de eerste kans", zegt Bettini.

"Ik wil correct blijven tegenover de man met wie ik omzeggens mijn hele carrière samengewerkt heb en met wie ik mijn grootste successen behaald heb. We werken al samen sinds 1999 bij Mapei. Het zou niet fair zijn om Patrick niet de eerste kans te geven. Maar wat het wordt, weet ik niet."

Einde carrière?
"Misschien zet ik er op het einde van het seizoen op 34-jarige leeftijd wel een punt achter. In mijn stoutste dromen heb ik al nagedacht over het feit hoe mooi het zou zijn om te stoppen met twee opeenvolgende Olympische titels en drie opeenvolgende wereldtitels op mijn palmares. Maar een zaak is zeker, ook als ik zelf niet meer fiets, blijf ik in de wielersport."

Laat vertrek naar Peking
Bettini zal na de Olympische Spelen nog de Vuelta rijden als voorbereiding op het WK in Italië. Na de Giro bouwde hij een rustperiode in tot het nationale kampioenschap. Ondertussen reed hij al de Ronde van Oostenrijk waar hij de eerste rit won en is zijn conditie inmiddels op peil om naar de Olympische Spelen te vertrekken. Bettini is echter van oordeel dat hij nog een zware wedstrijd zoals de Clasica San Sebastian nodig heeft om top te zijn. Zodat hem slechts zes dagen overblijven voor de verplaatsing naar en de aanpassing voor Peking. En na de Olympische wegrit heeft hij vijftien dagen de tijd om de recupereren in het vooruitzicht van de Vuelta.

Ereplaatsen
Dat de wereldkampioen en Olympisch kampioen tot in juli moest wachten op een eerste zege maakte hem niet zenuwachtig. "Ook in de klassiekers en in de Ronde van Italië was ik sterk genoeg om te kunnen winnen maar bleef ik helaas op ereplaatsen steken", aldus de minzame Bettini. "Zo zit de sport nu eenmaal in elkaar. Zenuwachtig ben ik daarbij niet geworden. Het was niet het eerste seizoen dat het me overkwam. In 2001 won ik vroeg op het jaar twee ritten in de Ronde van Langkawi waarna ik tot het Kampioenschap van Zürich moest wachten om nog eens te winnen. En vorig jaar won ik in februari in de Ronde van Californië om vervolgens tot de Ronde van Spanje te moeten wachten op een nieuw succes. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven."

Goud in Peking
Bettini ambieert een olympische medaille in Peking. "Met een gouden medaille op de Olympische Spelen treed je binnen in de historie en plots word je ook herkend door mensen die zich niet met het wielrennen inlaten. "Voor Peking heeft Franco Ballerini een sterke ploeg bijeengebracht. Marzio Bruseghin die ook de tijdrit rijdt, Franco Pellizotti, Damiano Cunego en Davide Rebellin zijn mijn ploegmakkersPAOLO BETTINI

15:19 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Carlos Sastré, Marc Cavendish, Oscar Fraire morgen in natourcriterium in Aalst

Oscar Fraire

carlos sastre in Nismes_800x533

ROELANTS ROESEMS DE HAES DENEEF

Wie nog even in de stemming wil blijven van de afgelopen Ronde van Frankrijk kan morgen maandag 28 juli terecht in het natourcriterium in Aalst .Onze gouwgenoten Jurgen Roelants, Bert Roesems, Steven De Neef en Kenny De Haes zullen het opnemen  tegen alle Belgen die de Tour reden.
Ook groene trui Oscar Fraire, spurtbom Marc Cavendish, Roman Kreuziger en Tourwinnaar Carlos Sastré (om maar de bijzonderste te noemen) zullen eveneens van de partij zijn.
Benieuwd of Kenny De Haes en Belgisch kampioen Jurgen Roelants het morgen tegen ene Fraire of Canvendisch zullen opnemen in de spurt, dat zal vuurwerk opleveren!
De uitslag weten we maandagavond.
Editiepajot zal erbij zijn!


Programma:
  a.. 13u00:Wedstrijd voor brandweer & veiligheidsdiensten 45km (20 ronden)
  b.. 14u20: Voorstelling Elite Dames
  c.. 14u30: Wedstrijd voor Elite Dames 60km (28 ronden)
  d.. 16u00: Cabrioparade op parcours
  e.. 16u15: Voorstelling  Win Wave -  Euro Hearts Biking Tours
  f.. 16u45: Voorstelling Gentlemens Classic & BV's
  g.. 17u30: Wedstrijd voor Gentlemen Classic & BV's (15 ronden)
  h.. 18u15: 18u30: Cabrioparade op parcours
  i.. 18u45: Voorstelling Prof-renners (met interviews).
  j.. 19u30: Wedstrijd voor  profs over 46 ronden of 100 km.
  k.. 21u30: Huldigingsceremonie
  l.. 22u00: Afterparty in Belforttent met Radio Be One Band & Xandee (gratis inkom vanaf 22u)

Info:     http://www.criteriumaalst.be/modules.php?op=modload&n...               

 

12:42 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-08

Was Frank Schleck ook klant bij dopingdokter Fuentes?

 

 

Valt er vlak voor het einde nog een nieuwe bom op de Tour? De Duitse krant Süddeutsche Zeitung meldt op zijn website dat Frank Schleck klant zou geweest zijn bij dopingdokter Eufemiano Fuentes. De Luxemburger staat tweede in de Tour. Het zou een mogelijke verklaring zijn voor de zoekactie die de douane gisteren in de auto van vader Schleck voerde.

Veel controles
Niemand begreep wat er gebeurde toen de douane gisteren met groot machtsvertoon de wagen van de vader van Frank Schleck doorzocht. Ze vonden geen sporen van doping, maar het bleef onduidelijk waarom de zoekactie plaats had. Frank Schleck is de oudste van de twee broers van CSC. De Duitse krant weet dat Schleck de voorbije Tour al opvallend veel gecontroleerd werd.

Bijnaam
De klanten van Fuentes hadden allemaal een bijnaam. Ivan Basso heette, naar de naam van zijn hond, Birillo. Op de lijst stond ook nog een zekere 'Amigo de Birillo'. Die vriend van Basso zou wel eens ex-ploegmaat Frank Schleck kunnen zijn.

 

Info en bronDSC06999_800x533

00:51 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-08

Contractverlenging voor Koos Moerenhout.

KOOS MOERENHOUT

De Nederlander Koos Moerenhout heeft zijn huidig contract bij de Nederlandse Rabobank ploeg op de rustdag van de Tour verlengd met één seizoen. De 34-jarige Moerenhout werd in 2007 nog nationaal kampioen van Nederland op de weg. Koos Moerenhout begon in 1996 aan zijn profloopbaan bij Rabobank. Zijn eerste zege was de Dokkumer Woudenomloop in dat jaar. Twee jaar later kwam zijn jongensdroom uit. Hij mocht namelijk de Tour de France rijden. Na vier jaren Rabobank reed hij 5 jaar in Belgische dienst, eerst voor Farm-Frites en vervolgens voor Lotto. Een verdienstelijke 14e plek in de Vuelta van 2005 is wellicht zijn beste prestatie tot dan toe. In 2006 maakte hij de overstap naar Phonak en er leek iets moois te gebeuren. In de Tour de France had kopman Floyd Landis Phonak de Tourzege bezorgd. Landis liep echter tegen de dopinglamp, de Tourzege werd hem ontnomen en de ploeg werd opgeheven. Koos Moerenhout werd echter met open armen bij Rabobank ontvangen en zo keerde hij weer terug waar hij ooit begon. En dat was niet zonder resultaat, want in dat jaar werd hij Nederlands kampioen op de weg.

07:01 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-08

Drie teams azen op Dirk Demol

large_450213Wielrennen Dirk Demol is fel gegeerd. De ploegleider van Quick Step heeft aanbiedingen van Astana, Katioucha (het nieuwe Tinkoff) en het Duitse Milram. De mentor van Stijn Devolder ontkent niet dat er interesse is. 'Ik hak de knoop na de Tour door. Ik wil eerst een gesprek met ploegmanager Lefevere. Ik liet een contract van drie jaar bij Astana staan om Stijn te volgen naar Quick Step. Er wordt nu wel druk gespeculeerd, maar eerst wil ik met mijn huidige werkgever praten.' Komt het niet tot een afdoend akkoord, dan scheiden de wegen van Dirk Demol en Stijn Devolder. De Ronde van Vlaanderen-winnaar blijft immers nog twee jaar bij Quick Step. 'Als het van mij afhangt', zegt Devolder, 'heb ik niets liever dan dat Dirk blijft. Molleke is zowat de hoeksteen van mijn carrière.

18:07 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wim Vansevenant heeft rode lantaarn terug

Het groepje sprinters in de Tour dunt uit. Na slokop Mark Cavendish stapt ook Sébastien Chavanel uit de wedstrijd.

Chavanel (Française des Jeux) gaf er dinsdag de brui aan. De Fransman stapte tijdens de 16e etappe van Cuneo naar Jausiers in de volgwagen. Chavanel stond in het klassement op de 153e en laatste plaats. De rode lantaarn is nu weer in het bezit van Wim Vansevenant (Silence-Lotto).

Het vertrek van Chavanel is ook goed nieuws voor Gert Steegmans. De Limburger heeft nu weer een concurrent minder mocht het nog eens tot een massaspurt komen. Chavanel werd een keer 8ste (8ste rit) en een keer tweede (12de rit). wim vansevenant_800x533

17:58 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-07-08

Franse politie maakt werk van zaak-Ricco

3127145751De Franse politie steekt zijn tijd in de dopingzaak rond Riccardo Ricco. De ploegbus werd tegengehouden en de bagage grondig doorzocht.

Ricco werd vanbij de start meegenomen naar het hotel waar hij woensdagnacht verbleef met Saunier Duval. Daar werd zijn bagage doorzocht, ook de koffers die reeds in de ploegauto's staken.

Na de speurtocht in het hotel werd Ricco meegenomen naar het commissariaat van Mirepoix voor een verhoor. Dat kan nog een tijdje duren en de politie gaf al aan dat hij niet voor vrijdagochtend zal vrijgelaten worden.

De ploegbus van Saunier Duval werd donderdagnamiddag ook tegengehouden door de politie. Die doorzocht de bus nog.
Info Sporza.

20:38 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gele trui na 32 jaar opnieuw in Criterium Aalst

Het 73ste Criterium van Aalst wordt een editie om duimen en vingers bij af te likken. Na 32 jaar is het immers zo goed als zeker dat de winnaar van de Tour de France straks op de Grote Markt aan de start verschijnt. Hoofdsponsor IIG zet alle middelen in en hoopt meteen ook nieuwe werknemers te rekruteren.Het Criterium van Aalst heeft een fantastische traditie en de organisatoren wijzen er graag op dat Aalst na de Tour de France nog altijd het eerste Belgische criterium is. Bovendien is het het enige gratis criterium én met 60.000 toeschouwers het grootste van België. Daar komt dit jaar nog de fraaiste deelnemerslijst in decennia bij.

'We onderhandelen met alle favorieten voor de gele, de groene en de bolletjestrui. Het staat zo goed als vast dat we die aan de start krijgen. Het is al 32 jaar geleden dat een gele trui nog eens van start ging in Aalst', zegt woordvoerder Johny Van Den Borre.

'Daarnaast zijn we al zeker van de komst van Riccardo Riccó, Roman Kreuziger, Mark Cavendish, Stefan Schumacher en alle Belgische deelnemers aan de Tour de France. Tom Boonen komt niet. Hij neemt op dat moment deel aan de Ronde van het Waals Gewest. En vaste klant Robbie McEwen is te duur voor ons.'

Ook voor de traditionele Gentlemen's Classic wist de organisatie enkele grote namen te strikken.Sean Kelly, Tony Rominger en Jan Janssen zullen van de partij zijn.

De hoofdsponsors van het Criterium zijn de stad Aalst, bierbrouwer Malheur en Immo Industry Group (IIG). Dat laatste bedrijf houdt zich bezig met de bouw van bedrijventerreinen op maat, vooral in Rusland en Oost-Europa. IIG wil via het criterium zijn naamsbekendheid verhogen én werknemers rekruteren. 'We kunnen ongeveer 120 mensen gebruiken, waarvan twintig in België', zegt Financieel Directeur Marc Cauwenberghs. 'En wij hopen natuurlijk dat die zich tussen die 60.000 toeschouwers zullen bevinden.'

Op het criterium van Aalst wordt ook het startschot gegeven van 'Euro Heart Biking', een onderdeel van het Europees preventieproject tegen hart- en vaatziekten. 'Voor een gezond hart gelden drie stelregels: voldoende bewegen, gezond eten en niet roken', zegt Peter Wildemeersch. 'Onder deskundige begeleiding zullen in Aalst tien à twintig sportievelingen aan de start komen die in het verleden met cardio-vasculaire problemen kregen af te rekenen. In 2009 wordt het project ook in andere Europese landen gelanceerd.'

Het criterium vindt plaats op en rond de Grote Markt op maandag 28 juli vanaf 15 uur.dyn004_original_600_399_pjpeg_2560046_2cf99040e18cbe6e45a6297fbce834ee

18:54 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-08

Renners dollen op rustdag met de fotografen.

Klikken op onderstaande link

http://foto.nieuwsblad.be/0836384134

18:03 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

"Nieuwe epo in het peloton momenteel onbestraft"

large_446008
Mircera, de opvolger van epo, is opspoorbaar, maar staat niet op de dopinglijsten. Dat schrijft P-Magazine aan de hand van anonieme getuigenissen van wielrenners. Mircera stimuleert net als epo de aanmaak van rode bloedcellen, waardoor het zuurstoftransport in het lichaam de hoogte in gaat. Dat bevordert de prestaties.

Bron en info HLN

 

06:23 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-08

Nick Nuyens voor vier jaar naar Rabobank

NICK NUYENS
Nick Nuyens ruilt Cofidis voor de Nederlandse formatie Rabobank, waar hij voor vier jaar tekende. Zijn maatje Kevin De Weert gaat niet mee, hoewel dat eerst het plan was. 'Ik hou niet van koppelverkoop', zegt de algemeen manager van Rabobank Harold Knebel. 'Met Nuyens zijn we rond, al staat het nog niet op papier. Met hem willen we een sterk blok vormen voor het voorjaar. Quick Step heeft bewezen dat je zo koersen kunt winnen.' In 2005 won Nuyens nog de Omloop Het Volk. Zijn huidige ploeg Cofidis wil enkel deals afronden na de Tour en daar heeft Nuyens niet op gewacht

13:25 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-08

Met een wit paard naar Toulouse

Na de dollemansetappe van gisteren moeten de renners vandaag in de rit naar Toulouse toch ook opletten. Deze keer niet voor waaiervorming, maar voor wilde paarden. Dat bewijst het volgende filmpje uit het Internationaal Wegcriterium van 1997 op weg naar...Toulouse. Let vooral ook op de reactie van de Franse dame in de studio (Ooh, c'est beau!).

Bekijk het filmpje

19:47 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Tour heeft strobalenprobleem

imagesimages a

De Ronde sukkelt steeds meer met een gebrek aan strobalen om gevaarlijke obstakels af te schermen. Landbouwers persen hun stro tegenwoordig immers niet meer in klassieke kubussen maar maken er enorme rollen van, die uiteraard niet kunnen dienen bij de genoemde beveiliging. In de streek van de Creux moest een boer voor reddende engel spelen en zijn oude machines van stal halen om de ontbrekende balen te maken.

10:26 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Beltran positief getest

1653395+s(350!x234!)

De Franse krant Le Monde meldde vrijdag dat bij die controles bij tien renners 'onregelmatigheden' zijn ontdekt. Die coureurs zouden donderdag zijn ingelicht. Om welke renners gaat, kon de krant niet zegen.

Volgens het AFLD zijn inderdaad een aantal renners ingelicht over de controle, maar was dat puur om "medische redenen".

Het bureau schrijft in een verklaring: "Op geen enkele wijze willen we hiermee de suggestie wekken dat we renners een waarschuwing geven".

Beltran

Beltran reed in zijn carrière onder meer voor Mapei, Banesto, US Postal en Discovery Channel. Hij reed bij die laatste twee ploegen in dienst van Lance Armstrong, die in totaal zeven keer de Tour won.

Beltran won in 2003, 2004 en 2005 met US Postal en opvolger Discovery Channel de ploegentijdrit in de Tour.

Liquigas

De organisator van de Tour, ASO, stelde Liquigas vrijdag op de hoogte van de positieve plas van Beltran.

"ASO heeft contact gelegd met Liquigas om te vertellen dat hun renner Manuel Beltran positief heeft getest", aldus de reactie van de tourorganisator.

Liquigas mag de Ronde van Frankrijk uitrijden. Dat heeft de Tour-organisatie ASO vrijdagavond bevestigd.

Schorsing

Liquigas hoeft evenmin een reglementaire boete van 100.000 euro te betalen, omdat de Italiaanse teamdirectie de Spaanse wielrenner meteen na zijn positieve A-test heeft geschorst. De Franse politie heeft Beltran (37) voor verhoor meegenomen naar het bureau.

10:01 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-08

Andreï Tchmil wordt eindverantwoordelijke van Itera-Tinkoff-plan

C9_GT21U1OJ7_1+C9_tchmil

Andreï Tchmil wil op 21 juli in Cuneo de grote contouren presenteren van het Russische masterplan dat hij samen met zijn grote vriend en geldschieter Igor Makarov bedacht. 'Net als in het voetbal willen we met het wielrennen de straten doen vollopen.'

Bron en info: Het Nieuwsblad

09:33 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Columbia steekt renners in ijsbad na elke rit

De renners van Columbia (Kirchen, Hincapie, Cavendish,...) duikelen na elke rit in de Tour meteen in een ijskoud bad. De ploegen doen alles om het hun renners naar hun zin te maken in de Tour. Silence-Lotto heeft een eigen keuken met eigen koks mee, andere ploegen laten matrassen van het ene hotel naar het andere voeren. Bij Team Columbia voeren ze badinstallaties van de ene slaapplaats naar de andere.

"Om de recuperatie te bevorderen worden de renners meteen na de rit in een bad met een constante temperatuur van elf graden gestopt", aldus verzorger Peter Verbeken. "In het begin werd daar om gelachen, maar nu proberen ze mekaar de loef af te steken om er het eerst in te zitten. Het zal dus wel helpen."

"Het verschil van de Amerikaanse aanpak met die van bij T-Mobile indertijd is voorts opvallend. Allemaal details maar het helpt zo te zien wel. We reden dit seizoen al van de ene zege naar de andere en wat vooral opvalt is de gretigheid waarmee de hele ploeg dag na dag op pad trekt." Ook Armstrong was een bekende gebruiker van dit systeem.

00:33 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vandaag de 1 ste rit van de waarheid!

06

00:23 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-08

Andy Schleck te vriendelijk

DeSchlecksAndy, de jongste van de Schleck-brothers, lachte naar en praatte met iedereen na elke rit in de Tour. Tot Fabian Cancellara het opmerkte. Andy, jongen toch. Dit is de Tour. Geen seconde nutteloze energie verspillen is de kunst. De goedlachse Luxemburger leert snel bij en probeert publiek en pers nu te mijden op weg naar de teamautocar aldus Het Nieuwsblad Sportwereld

23:53 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-08

Cadel Evans naar Tinkoff!!!

270px-Cadel_EvansDe Russische wielerformatie Tinkoff zit niet stil en pingelt na Gert Steegmans en Kenny Dehaes naar Cadel Evans . Volgens insiders zou dit het gevolg zijn van het aanwerven van Hendrik nu ploegleider bij Silence-Lotto.

Evans heeft nog een contract bij zijn huidige ploeg Silence-Lotto maar zou zwichten voor de Russische roebels.

Wordt alleszins vervolgd, morgen bij de Sporzauitzending zal Michel Wuyts wel weten met wat zijn lange reportage te vullen. We zijn benieuwd!

20:08 Gepost door Marcel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-07-08

Steegmans en Redant bezwijken voor roebels van Tinkoff

gert steegmans

Gert Steegmans rijdt de volgende twee jaar voor Tinkoff. Hendrik Redant (Silence-Lotto) gaat er als ploegleider aan de slag. Steegmans is de eerste, maar niet de laatste grote transfer van de Russen, die met de hulp van Poetin en Abramovich, op jaarbasis 30 miljoen euro veil zouden hebben.

Bron en info Het Nieuwsblad Sportwereld

19:43 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-08

Gelukkige verjaardag van dopingcontroleurs voor Jürgen Roelandts

pc_jurgen_ver7_tussen

Jürgen Roelandts, de Belgische kampioen van dit jaar, kreeg gisteren wel van vele een gelukkige verjaardag toegewenst. De renner werd gisteren 23. Hij kreeg zelfs 's ochtends een telefoontje van de dopingcontroleurs voor een bloed- en urinestaal af te leveren.
'En ik had al zo weinig geslapen de jongste dagen. Maar ja, dat hoort erbij. En neen, ik heb geen schrik van het resultaat.' Dat vertelde Roelandts gisterochtend op Studio Brussel nadat Peter Van de Veire hem voor een of ander van zijn hyperactieve telefoonspelletjes een uurtje later weer uit zijn bed had gebeld.

21:52 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-08

Michael Rasmussen twee jaar geschorst

smalle banner
250px-Michaelrasmussen
De Deen Michael Rasmussen is voor twee jaar geschorst door de Monegaskische wielerbond, waar hij bij aangesloten is. Dat heeft de internationale federatie UCI bevestigd. De bom barstte vorig jaar in de laatste week van de Tour. Net toen hij de eindzege leek veilig gesteld te hebben, werd Rasmussen alsnog door zijn ploeg Rabobank uit de Tour gehaald. Rasmussen moest van zijn ploeg met de gele trui om zijn schouders de Tour verlaten, omdat hij had gelogen over zijn "whereabouts". Na zijn gedwongen vertrek uit de Tour ontkende Ramussen dat hij gelogen had. Later gaf hij toch toe. Hij deed dat naar eigen zeggen "wegens echtelijke redenen."

De schorsing van de 34-jarige Rasmussen werkt met terugwerkende kracht vanaf 25 juli vorig jaar. Rasmussen heeft eerder al gezegd dat hij een schorsing zou aanvechten bij het TAS.

Morgen valt normaal gezien ook de uitspraak in het proces dat Rasmussen aanspande tegen Rabobank wegen onrechtmatig ontslag. Hij eist een schadevergoeding van meerdere miljoenen.

00:22 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-08

Bjorn Leukemans start donderdag in dernycriterium in Vosselaar

pxy_24826420_20475995_256_457861Bjorn Leukemans herneemt donderdag 3 juli de competitie in het dernycriterium van Vosselaar. "Meteen hebben wij er een serieuze blikvanger bij", meldde medeorganisator Marcel Omloop.Er hangt de 30-jarige Leukemans een dopingschorsing boven het hoofd, maar zolang zijn zaak niet in beroep behandeld is, mag hij koersen. Op 26 september 2007 werd Leukemans positief bevonden op lichaamsvreemd testosteron. Leukemans ontkent de positieve plas niet, maar wijt die aan het middel Prasteron dat hij te goeder trouw had genomen op voorschrift van zijn toenmalige ploegdokter bij Predictor-Lotto. .

17:19 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |