03-08-08

Evans toch in olympische tijdrit?

smalle banner

Cadel Evans gaat misschien toch van start in de olympische tijdrit. Eerder deze week trok de Australiër uit de Silence-Lotto-ploeg zich terug uit de race tegen de klok vanwege een knieblessure. Hij werd daarop vervangen door drievoudig wereldkampioen Michael Rogers. Evans heeft nu van de UCI een wildcard gekregen.

IJs
Evans hoorde van de wildcard toen hij aan zijn knie werd behandeld. Ingepakt met ijs en met een elektro-stimulator op het gewricht was Evans niet onder de indruk van het aanbod. Hij reageert echter goed op de behandelingen en geeft aan dat er nog steeds kans is dat hij naast de wegrace ook in de tijdrit in actie komt.

Morgen beslissing
Morgen, vijf dagen voor de wegrit op zaterdag, neemt Evans de beslissing of hij überhaupt afreist naar China of dat hij zijn plaats aan landgenoot Adam Hansen afstaat. Als Evans gaat, is deelname aan de tijdrit op 13 augustus ook nog niet zeker. "Om in die race te starten moet ik wel een bijzonder goede wegrace rijden", zei de nummer twee van de Tour de France vandaag nog.

Evans liep de knieblessure op tijdens het feestje van zijn ploeg na afloop van de Tour de France. De Australiër gleed toen uit aldus Het Laatste Nieuws.GeleCADEL EVANS

21:45 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.