08-08-08

Vijfde dopinggeval in Tour de France

Het Franse antidopingagentschap maakte donderdag de balans op van de controles tijdens de Tour de France 2008. Daaruit blijkt dat er een renner op het gebruik van corticoïden betrapt werd. Zijn naam werd nog niet vrijgegeven.

Tijdens de tour werden er al vier dopinggevallen bekendgemaakt. De Italiaan Riccardo Ricco en de Spanjaarden Moises Duenas en Manuel Beltran werden positief bevonden op epo. De Kazach Dimitri Fofonov testte positief op heptaminol.

Het Frans antidopingagentschap stelde bij 22 stalen van 13 verschillende renners abnormale waarden vast. Acht van die renners konden een medisch voorschrift voorleggen.

Het gebruik van corticoïden werd bij zeven renners vastgesteld. Zes renners beschikten over een attest afgeleverd door het Frans antidopingagentschap (2) of de Internationale Wielerunie UCI (4), dat bevestigt dat ze het product voor medische doeleinden gebruiken. Eén renner had dus geen geldig attest.

Twee renners testten tijdens de Tour positief op het gebruik van een beta-2 antagonist (salbutamol). Beiden hadden daarvoor een attest.

Fofonov testte twee keer positief op heptaminol, Ricco twee keer op epo en Duenas en Beltran beiden één keer.
DSC07177_800x533

02:53 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.