28-08-08

Cadel Evans nog 2 seizoenen langer bij Silence-Lotto

Cadel Evans heeft voor twee seizoenen bijgetekend bij Silence-Lotto. Dat meldt het team op zijn website.

Evans kwam in 2005 bij het Belgische team, toen nog Davitamon-Lotto. Hij was zijn profcarrière in 2001 bij Saeco begonnen. Het jaar daarop maakte hij de overstap naar Mapei om dan twee seizoenen in Duitse loondienst te rijden (Team Telecom en T-Mobile). De 31-jarige Australiër eindigde tweemaal op rij tweede in de Tour de France. Hij reed dit jaar ook een zeer sterk voorseizoen met ritoverwinningen in de Ruta del Sol, Parijs-Nice en de Coppi e Bartali. In deze laatste ronde won hij het eindklassement.

"Hij is groot geworden"

"Dit is alvast fantastisch nieuws. Niet alleen voor onze ploeg, maar ik denk voor de wielersport in het algemeen", reageerde Marc Coucke. "Het is immers knap dat een renner als Cadel Evans kiest voor loyaliteit en continuïteit door bij zijn huidig team te blijven. Er waren natuurlijk tal van geruchten dat onze kopman ons ging verlaten maar die zijn nu allemaal van tafel geveegd. Wij kunnen tot einde 2010 van zijn diensten en kunsten genieten. Dankzij hem pakten we een pak publiciteit, maar Cadel is blijkbaar niet vergeten dat wij ook alles in het werk hebben gesteld om het hem zo aangenaam mogelijk te maken binnen onze ploeg. Hij is groot geworden dankzij ons en wij dankzij hem."

"De onderhandelingen waren vorige eigenlijk al in kannen en kruiken, maar dan moest alles nog eens goed herlezen en nagekeken worden. Dinsdag had ik Evans aan de telefoon en die was heel opgetogen met de deal. Net zoals ik trouwens. Nu is alles achter de rug en daar zijn we heel fier op."

"Geen grote namen meer"

"Het klopt dat ik in Parijs zei dat ik Cadel graag wat meer steun zou geven voor de volgende Tour de France. Maar het belangrijkste punt was om hem in eerste instantie te kunnen houden. Er dienden zich immers vele teams aan. Het zou te gek zijn om versterking te zoeken als je kopman vertrekt. Die eerste fase is achter de rug, hij blijft. Ik kijk nu uit wat Yaroslav Popovych gaat doen in de komende Vuelta. Misschien laat hij daar zien dat hij echt wel een dipje had in de Tour de France. We kijken verder uit naar versterking, maar verwacht toch geen al te grote namen meer. Budgettair zitten wij bijna aan ons plafond. Hoofddoel voor Evans blijft natuurlijk de Ronde van Frankrijk. In 2009 wordt het nog een pakje moeilijker om die te winnen of zelfs een podiumplaats te bemachtigen. De broertjes Schleck zijn dan weer een jaartje ouder en sterker. Vergeet in die ploeg ook Carlos Satre niet. Voorts maakt Alberto Contador in 2009 zijn terugkomst in de Tour de France en is er ook Andreas Kloden die zal aanzetten. Ik wil nu al tekenen voor een podiumplaats in Parijs." GeleCADEL EVANS

08:26 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.