28-08-08

Cadel Evans nog 2 seizoenen langer bij Silence-Lotto

Cadel Evans heeft voor twee seizoenen bijgetekend bij Silence-Lotto. Dat meldt het team op zijn website.

Evans kwam in 2005 bij het Belgische team, toen nog Davitamon-Lotto. Hij was zijn profcarrière in 2001 bij Saeco begonnen. Het jaar daarop maakte hij de overstap naar Mapei om dan twee seizoenen in Duitse loondienst te rijden (Team Telecom en T-Mobile). De 31-jarige Australiër eindigde tweemaal op rij tweede in de Tour de France. Hij reed dit jaar ook een zeer sterk voorseizoen met ritoverwinningen in de Ruta del Sol, Parijs-Nice en de Coppi e Bartali. In deze laatste ronde won hij het eindklassement.

"Hij is groot geworden"

"Dit is alvast fantastisch nieuws. Niet alleen voor onze ploeg, maar ik denk voor de wielersport in het algemeen", reageerde Marc Coucke. "Het is immers knap dat een renner als Cadel Evans kiest voor loyaliteit en continuïteit door bij zijn huidig team te blijven. Er waren natuurlijk tal van geruchten dat onze kopman ons ging verlaten maar die zijn nu allemaal van tafel geveegd. Wij kunnen tot einde 2010 van zijn diensten en kunsten genieten. Dankzij hem pakten we een pak publiciteit, maar Cadel is blijkbaar niet vergeten dat wij ook alles in het werk hebben gesteld om het hem zo aangenaam mogelijk te maken binnen onze ploeg. Hij is groot geworden dankzij ons en wij dankzij hem."

"De onderhandelingen waren vorige eigenlijk al in kannen en kruiken, maar dan moest alles nog eens goed herlezen en nagekeken worden. Dinsdag had ik Evans aan de telefoon en die was heel opgetogen met de deal. Net zoals ik trouwens. Nu is alles achter de rug en daar zijn we heel fier op."

"Geen grote namen meer"

"Het klopt dat ik in Parijs zei dat ik Cadel graag wat meer steun zou geven voor de volgende Tour de France. Maar het belangrijkste punt was om hem in eerste instantie te kunnen houden. Er dienden zich immers vele teams aan. Het zou te gek zijn om versterking te zoeken als je kopman vertrekt. Die eerste fase is achter de rug, hij blijft. Ik kijk nu uit wat Yaroslav Popovych gaat doen in de komende Vuelta. Misschien laat hij daar zien dat hij echt wel een dipje had in de Tour de France. We kijken verder uit naar versterking, maar verwacht toch geen al te grote namen meer. Budgettair zitten wij bijna aan ons plafond. Hoofddoel voor Evans blijft natuurlijk de Ronde van Frankrijk. In 2009 wordt het nog een pakje moeilijker om die te winnen of zelfs een podiumplaats te bemachtigen. De broertjes Schleck zijn dan weer een jaartje ouder en sterker. Vergeet in die ploeg ook Carlos Satre niet. Voorts maakt Alberto Contador in 2009 zijn terugkomst in de Tour de France en is er ook Andreas Kloden die zal aanzetten. Ik wil nu al tekenen voor een podiumplaats in Parijs." GeleCADEL EVANS

08:26 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onzekerheid over Eneco Tour 2009

Hoe en of in 2009 een wielerronde door Nederland en België wordt georganiseerd, is nog even afwachten. De internationale wielerunie UCI beslist pas dit najaar over een dubbele licentieaanvraag. Sponsor Eneco heeft er één aangevraagd, maar de stichting Ronde van Nederland ook.

Ander opzet
Een voortzetting van de huidige opzet is niet meer mogelijk. de Nederlandse en Belgische organisatoren kunnen al jaren niet meer door één deur. Nu zij de laatste gezamenlijke Eneco Tour met hangen en wurgen hebben afgerond, kiest de sponsor ervoor de regie stevig in handen te krijgen.

Discart
Mocht Eneco voor de komende vier jaar de vergunning voor de ronde krijgen, dan zal de geldschieter hoogstwaarschijnlijk in zee gaan met de huidige Belgische tak van de organisatie onder leiding van Rob Discart. De Nederlandse helft van de organisatie gaat in de strijd om de licentie zijn eigen weg.

08:22 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-08-08

Björn Leukemans mag opnieuw koersen

large_479079Björn Leukemans mag opnieuw wielrennen. Dat meldt Sporza op maandag.

De disciplinaire raad van de Vlaamse Gemeenschap heeft Leukemans nu een schorsing van zes maanden opgelegd, waarvan drie met uitstel. De straf gaat in met terugwerkende kracht, zodat Leukemans nu weer mag koersen.

En nu nog een sponsor vinden zodat we terug een normale Leukemans in het peleton kunnen terugvinden.

Veel geluk Bjorn!!

17:45 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Davy Commeyne pakt Belgische titel bij elite zonder contract.

tn_zonnebeke1
Davy Commeyne is de nieuwe nationale kampioen bij de eliterenners zonder contract. In een boeiende titelstrijd op het loodzware parkoers van La Roche en Ardenne bleef de West-Vlaamse veldrijder zaterdag na een solo in de slotronde Joeri Calleeuw voor. Kurt Van Goidsenhoven kreeg het brons om de hals.Er werd een lastige wedstrijd verwacht en die kwam er ook. Uiteindelijk zouden slechts 28 van de 164 gestarte renners finishen. Smaakmaker van de eerste koershelft was Jan Soetens, collega-veldrijder en ploeggenoot van Commeyne. Tot twee keer toe ging hij in de aanval. De tweede keer werd hij als springplank gebruikt door negen anderen.

Half koers bleven er daar nog zes van over: Nicolas Baïolet, Fabio Polazzi, Gregory Biermans, Tony Driesen, Joeri Calleeuw en Danny Verelst. Die kregen even later het gezelschap van Sander Armee, Davy Commeyne, Ken De Vaere, Gilles Devillers, Kurt Van Goidsenhoven, Detlef Moerman, Frank Van Kuik en in laatste instantie ook van Stijn Hoornaert. Deze veertien reden de finale, ondanks pogingen van onder andere Dave Bruylandts en Jens Renders om vanuit het peloton een reactie op gang te brengen.

Armee, Verelst, Commeyne en Van Goidsenhoven probeerden vervolgens eerst weg te geraken met Polazzi, maar pas bij een tweede poging, nu met Calleeuw als vijfde man, lukte het. In de slotronde ging Van Goidsenhoven tweemaal op zoek naar de titel, maar het was Commeyne die bij zijn tweede poging succes kende. Een ultieme reactie van Calleeuw kwam net te laat.

Commeyne: 'Ben geen pannenkoek'

'Dit is voor mij een bewijs dat ik echt geen pannenkoek ben', begon winnaar Commeyne zijn verhaal. 'Een verrassing is het zeker niet, want mijn wegseizoen verliep tot vandaag uitstekend. Ik denk dat ik in geen enkele interclub buiten de top tien eindigde en in Polen won ik een zware klimtijdrit, wat toch ook niet te onderschatten is. Eigenlijk had ik vooral op een podiumplaats in het BK tijdrijden gemikt, maar het deelnemersveld bleek daar een pak sterker dan verwacht. Nu mag ik zeggen dat ik de sterkste man in koers was. Het was enkel omdat ik in de afdaling absoluut geen risico’s meer wilde nemen dat Joeri nog sterk kon naderen.'

Commeyne deed zaterdag wat hem bij de jeugd enkele keren net niet lukte. 'Bij de nieuwelingen in La Calamine en bij de beloften in Halle kwam ik twee keer dicht bij de titel. Velen beweren dat ik meer talent had als wegrenner dan als crosser, maar als jonge kerel was het gewoon makkelijker om in het veld veel geld te verdienen. Nu kan ik dat jammer genoeg niet meer zeggen. De absolute toppers krijgen steeds meer, de rest nog de kruimels. De jongste twee seizoenen ben ik ook lichamelijk wat op de sukkel geweest en het gevolg is dat ik nu nog nauwelijks een degelijk contract krijg voorgeschoteld voor de crossen. Ik heb zwarte sneeuw gezien en kan enkel hopen dat ik me nog eens kan bewijzen. Ik sta weer even scherp als in mijn beste dagen. Het is misschien nog niet te laat.'

Calleeuw: 'Begrijp ploegmaats niet'

Met Joeri Calleeuw werd ook het tweede podiumtrapje door een West-Vlaming bezet. Bij de 23-jarige Zedelgemnaar overheerste de ontgoocheling. 'Toch wel, omdat ik me de sterkste voelde in de aankomststrook. Toegegeven, bergop was Davy de sterkste, maar in die afdaling kon niemand me volgen. In de slotronde reed ik er nog speciaal met volle drinkbussen om extra gewicht te hebben, maar het bleek net niet voldoende om terug te keren tot bij Commeyne. Ik begrijp overigens de ploegmaats Verelst en Van Goidsenhoven niet goed. In plaats van samen de kloof te dichten, probeerden ze het met demarrages die niet ver droegen.'

 

07:33 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-08

Tom Boonen verkoopt herstelde Lamborghini

large_469996Wielrenner Tom Boonen heeft zijn herstelde gele Lamborghini Murciélago te koop gezet.

Meer info HLN

09:24 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-08

Nederlandse baanwielrenner kegelt eigen coach omver

art_large_466950De Nederlandse olympische baanwielrenners staan op scherp. Dat heeft hun coach Peter Pieters aan den lijve mogen ondervinden. Tijdens een trainingstochtje op de baan in Peking verloor achtervolger Levi Heimans de controle en knalde zijn eigen coach overhoop, die naast de baan stond.

Heimans liep bij deze bizarre tuimelperte een kneuzing aan de hand op. Pieters was er erger aan toe en moest voor controle naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een zware kneuzing aan de onderrug heeft opgelopen. Het baanwielrennen begint vrijdag. Of we Pieters nog op de baan zien, is maar zeer de vraag.

18:21 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-08

Vijfde dopinggeval in Tour de France

Het Franse antidopingagentschap maakte donderdag de balans op van de controles tijdens de Tour de France 2008. Daaruit blijkt dat er een renner op het gebruik van corticoïden betrapt werd. Zijn naam werd nog niet vrijgegeven.

Tijdens de tour werden er al vier dopinggevallen bekendgemaakt. De Italiaan Riccardo Ricco en de Spanjaarden Moises Duenas en Manuel Beltran werden positief bevonden op epo. De Kazach Dimitri Fofonov testte positief op heptaminol.

Het Frans antidopingagentschap stelde bij 22 stalen van 13 verschillende renners abnormale waarden vast. Acht van die renners konden een medisch voorschrift voorleggen.

Het gebruik van corticoïden werd bij zeven renners vastgesteld. Zes renners beschikten over een attest afgeleverd door het Frans antidopingagentschap (2) of de Internationale Wielerunie UCI (4), dat bevestigt dat ze het product voor medische doeleinden gebruiken. Eén renner had dus geen geldig attest.

Twee renners testten tijdens de Tour positief op het gebruik van een beta-2 antagonist (salbutamol). Beiden hadden daarvoor een attest.

Fofonov testte twee keer positief op heptaminol, Ricco twee keer op epo en Duenas en Beltran beiden één keer.
DSC07177_800x533

02:53 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-08-08

Masturberende Belgen trauma voor Noorse kampioene

art_large_460833Anita Valen de Vries heeft voortaan een alarmpistool op zak. De Noorse kampioene wielrennen hield een trauma over aan haar trainingen in België.

Bron en info Het Laatste Nieuws

18:02 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ivan Basso werkt aan comeback

 

smalle banner

Ivan Basso (30) mag op 24 oktober weer aan wedstrijden deelnemen. Middels een uitgekiend trainingsprogramma probeert hij zich weer in vorm te rijden, nadat hij sinds het voorjaar van 2007 geen wedstrijden meer reed.

Basso traint momenteel veel op de Passo di Stelvio, waar hij dagelijks 50 kilometer klimt en bovendien op grote hoogte werkt aan zijn fysieke gesteldheid. Dat doet de toekomstig renner van Liquigas door ook op de hometrainer te rijden en oefeningen te doen met zogenaamde trainingsballen van een meter doorsnee. ,,Het is moeilijk, maar ik ben gemotiveerd. Ik wil er alles aan doen om mijn sport te genezen van de doping aldus Ivan Basso.

09:35 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-08

Evans toch in olympische tijdrit?

smalle banner

Cadel Evans gaat misschien toch van start in de olympische tijdrit. Eerder deze week trok de Australiër uit de Silence-Lotto-ploeg zich terug uit de race tegen de klok vanwege een knieblessure. Hij werd daarop vervangen door drievoudig wereldkampioen Michael Rogers. Evans heeft nu van de UCI een wildcard gekregen.

IJs
Evans hoorde van de wildcard toen hij aan zijn knie werd behandeld. Ingepakt met ijs en met een elektro-stimulator op het gewricht was Evans niet onder de indruk van het aanbod. Hij reageert echter goed op de behandelingen en geeft aan dat er nog steeds kans is dat hij naast de wegrace ook in de tijdrit in actie komt.

Morgen beslissing
Morgen, vijf dagen voor de wegrit op zaterdag, neemt Evans de beslissing of hij überhaupt afreist naar China of dat hij zijn plaats aan landgenoot Adam Hansen afstaat. Als Evans gaat, is deelname aan de tijdrit op 13 augustus ook nog niet zeker. "Om in die race te starten moet ik wel een bijzonder goede wegrace rijden", zei de nummer twee van de Tour de France vandaag nog.

Evans liep de knieblessure op tijdens het feestje van zijn ploeg na afloop van de Tour de France. De Australiër gleed toen uit aldus Het Laatste Nieuws.GeleCADEL EVANS

21:45 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-08

Lefevere: "Praten met Kohl kost niks"

Patrick Lefevere is druk bezig met het samenstellen van zijn ploeg voor 2009. De manager van Quick-Step heeft nu ook zijn pijlen gericht op Bernard Kohl.

"Iedereen weet dat hij einde contract is omdat Gerolsteiner nog geen nieuwe sponsor heeft", geeft Lefevere de interesse toe aan cyclingnews.com.
 
(Belga)

"Zijn managers hebben me gepolst voor 2009. Ik ben altijd geïnteresseerd in goeie renners en praten kost geen geld."

Kohl was met zijn derde plaats en de bolletjestrui de revelatie van de Tour. Ook Milram zou interesse hebben in de Oostenrijker.

Kohl kreeg zijn opleiding bij Rabobank en reed ook voor T-Mobile.

Lefevere verwacht ook veel van Sylvain Chavanel, die overkomt van Cofidis. "Sylvain is sterk genoeg om te winnen in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix.
Info: SPORZA
2481333857

15:46 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |