27-09-08

Factuur van Fränk Schleck aan dopingdokter Fuentes

smalle banner

Wielrenner Fränk Schleck is door de Süddeutsche Zeiting (SZ) opnieuw in verband gebracht met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Waar de Duitse krant zich in juli baseerde op een codenaam die zou verwijzen naar de Luxemburger van Team CSC, lijkt er nu duidelijker bewijs te zijn. De SZ zegt over een factuur te beschikken waaruit blijkt dat Schleck duizenden euro's heeft overgemaakt aan Fuentes.

6.691 euro
Het bestaan van het document wordt door de Luxemburgse onderzoeksrechter Robert Biever tegenover de krant bevestigd. "Er is in maart 2006 door Schleck een bedrag van 6.691 euro overgemaakt aan meneer Fuentes", laat hij optekenen. "Maar in Luxemburg is dit niet strafbaar, dus is de sport aan zet. Ik heb de papieren doorgestuurd naar het antidopingbureau."

Schleck was tegenover de SZ kort in zijn commentaar, maar gaf wel toe een afspraak te hebben met het Luxemburgse antidopingbureau. "Ik zal er uitgebreid de tijd voor nemen om daar mijn verhaal te doen", zei de nummer zes van de afgelopen Tour de France. "Maar ik kan wel zeggen nooit doping te hebben gebruikt."

Auto
De oudere broer van Andy zou na de eerdere verhalen al extra in de gaten zijn gehouden. Zo werd tijdens de Tour de France een auto met daarin vader Johnny doorzocht door de Franse autoriteiten, maar daarbij werden geen verboden middelen gevonden. Schleck reageerde toen door te zeggen Fuentes totaal niet te kennen.

In de administratie van Fuentes, die de spil was in de dopingzaak Operacion Puerto, zou de codenaam 'Vriend van Birillo' verwijzen naar Schleck. Birillo staat voor Ivan Basso, de Italiaanse wielrenner die naar aanleiding van zijn connecties met Fuentes voor twee jaar werd geschorst. (novum/mvl)

DSC06999_1024x682

10:45 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.