18-11-08

Niels Albert ook niet op BK?

Zes weken niet buiten trainen, dat is het harde verdict dat Niels Albert gisteravond te horen kreeg van enkele van zijn dokters. Zondag werd de veldrijder na zijn zware val nog verteld dat hij na een maand opnieuw wedstrijden zou mogen rijden, maar de artsen wijzen er nu op dat het littekenweefsel van de milt eerst voldoende moet herstellen voor Albert opnieuw het veld in kan. Mocht hij opnieuw ten val komen, dan zouden de gevolgen veel zwaarder kunnen zijn.

Door zijn lange afwezigheid mocht Albert elke ambitie voor de Superprestige, GVA-trofee of Wereldbeker opbergen, maar door het verlengd huisarrest komen ook het Belgisch en misschien ook het wereldkampioenschap in gedrang. Hoewel Albert na twee weken wel al thuis op de rollen mag trainen, blijft er mogelijk onvoldoende tijd over om wedstrijdklaar te geraken voor de grote afspraken in januari en februari. "Het seizoen is nog niet gedaan, maar toch bijna", reageert manager Roodhooft op het nieuws van de dokters. "Niels mag zelf beslissen wanneer hij opnieuw buiten gaat trainen, maar ik wil liever geen risico's nemen."

Albert ligt momenteel nog altijd op intensieve zorgen, maar zou mogelijk later vandaag verhuizen naar een gewone kamer. Een verhuis naar een ziekenhuis dichter bij huis, zoals eerst gepland, is niet meer de moeite. Vijf dagen ziekenhuis zouden volstaan voor de veldrijder uit Tremelo.

11:29 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.