30-11-08

Vantornout overstijgt zichzelf in Gieten

Met de wereldbekermanche van Koksijde in de benen trok de veldritwereld naar Nederland. In Gieten stond vandaag immers de vijfde wedstrijd om de Superprestige op het programma. Het parcours kende weinig bochten en hindernissen, maar werd door regenval toch zwaarder gemaakt dan tijdens de jeugdreeksen.

Thijs Al tekende voor de beste start, en ook Richard Groenendaal en Bart Wellens waren voor hun doen uitstekend vertrokken. Na een ronde reed nog een groot pak bijeen, het moment voor Klaas Vantornout om te versnellen. De West-Vlaming van Sunweb verzamelde, mede door afstoppingswerk van zijn ploegmaats, meteen twintig seconden.

Sven Nys ging na twee ronden in de achtervolging met Christian Heule. Niet veel later schoot ook Wellens in actie, op en over de Zwitser richting zijn aartsrivaal. De twee tenoren kwamen na vier ronden door op vijfentwintig seconden van een losgebroken Vantornout.

Op drie ronden van het einde rukte een gedreven Wellens zich los van Nys. De Kempenaar van Fidea reed in een halve ronde tijd tien seconden weg van de Belgische kampioen, en ook tien seconden dichter tot op Vantornout. Toen die ook ten val kwam, kwam Wellens plots weer in de running voor de zege.

De twee koplopers mochten in een sprint uitmaken wie met de zege naar huis ging. Wellens werd de kop opgedrongen, stond te groot geschakeld en moest op de streep tien centimeter toegeven op een dolgelukkige Klaas Vantornout. De 26-jarige West-Vlaming kleurde het wedstrijdverloop en pronkte verdiend met zijn eerste overwinning in de Superprestige. In de stand blijft Sven Nys op kop, maar de winnaar van vandaag nadert tot op drie punten.

A.

 

 

B

 

C

17:17 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.