30-11-08

Vantornout overstijgt zichzelf in Gieten

Met de wereldbekermanche van Koksijde in de benen trok de veldritwereld naar Nederland. In Gieten stond vandaag immers de vijfde wedstrijd om de Superprestige op het programma. Het parcours kende weinig bochten en hindernissen, maar werd door regenval toch zwaarder gemaakt dan tijdens de jeugdreeksen.

Thijs Al tekende voor de beste start, en ook Richard Groenendaal en Bart Wellens waren voor hun doen uitstekend vertrokken. Na een ronde reed nog een groot pak bijeen, het moment voor Klaas Vantornout om te versnellen. De West-Vlaming van Sunweb verzamelde, mede door afstoppingswerk van zijn ploegmaats, meteen twintig seconden.

Sven Nys ging na twee ronden in de achtervolging met Christian Heule. Niet veel later schoot ook Wellens in actie, op en over de Zwitser richting zijn aartsrivaal. De twee tenoren kwamen na vier ronden door op vijfentwintig seconden van een losgebroken Vantornout.

Op drie ronden van het einde rukte een gedreven Wellens zich los van Nys. De Kempenaar van Fidea reed in een halve ronde tijd tien seconden weg van de Belgische kampioen, en ook tien seconden dichter tot op Vantornout. Toen die ook ten val kwam, kwam Wellens plots weer in de running voor de zege.

De twee koplopers mochten in een sprint uitmaken wie met de zege naar huis ging. Wellens werd de kop opgedrongen, stond te groot geschakeld en moest op de streep tien centimeter toegeven op een dolgelukkige Klaas Vantornout. De 26-jarige West-Vlaming kleurde het wedstrijdverloop en pronkte verdiend met zijn eerste overwinning in de Superprestige. In de stand blijft Sven Nys op kop, maar de winnaar van vandaag nadert tot op drie punten.

A.

 

 

B

 

C

17:17 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verplaatsing van Koksijde naar Gieten vergt uiterste van veldrijders

De vijfde manche van de Superprestige in Gieten plaatst het veldritcircus voor een logistieke nachtmerrie. Een enkele rit Koksijde-Gieten zet 444 kilometer op de teller.

Veel tijd kregen Vervecken en co. niet om het duinzand uit de schoenen te kloppen. De lange verplaatsing naar Gieten - 444,05 km of 4,5 uur onderweg volgens de routeplanner - wachtte.

Vijf uur in de wagen, en dat met de herinnering aan de Hoge Blekker nog in de benen, zou het vuurwerk in Gieten wel eens kunnen ontmijnen. Hoe kunnen de veldrijders hun kruit droog houden?

De toppers hebben een grote oplossing gevonden: de mobilhome. Zo'n rijdende woonkamer minimaliseert blijkbaar het ongemak. 'Ik doe er eigenlijk alles in', prijst Sven Nys zijn wegreus van 9,5 meter. 'Tijdens de rit kan ik zelfs op de rollen rijden. Dat is een groot voordeel.'

Meer info:

09:58 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-08

Vervecken indrukwekkend in Koksijde

Zand, duinen en wind. Hét concept van de loodzware veldrit in Koksijde, tevens de vierde manche in de wereldbeker. Sven Nys ging van start als topfavoriet, hij en Erwin Vervecken schreven de Duinencross reeds vier keer op hun naam.

Richard Groenendaal, Rob Peeters en Bart Wellens waren de enige grote namen die slecht uit de startblokken schoten. Enkel laatstgenoemde leek nog kans te maken om terug vooraan te verschijnen, na een ronde kwam hij als negentiende door op twintig seconden. Nys wilde dat verhinderen en versnelde, met Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout maar ook Zdenek Stybar in het wiel.

De Tsjechische kampioen zorgde hier en daar voor afstoppingswerk, waardoor een groepje met ploegmaats Erwin Vervecken, Kevin Pauwels én Wellens na halfkoers terugkeerde. Hen werd echter geen rust gegund, Nys plaatste op het asfalt een verrassingsaanval. De Belgische kampioen van Landbouwkrediet reed lange tijd voor het Fideakwartet uit, maar met nog twee ronden te gaan werd hij weer gegrepen.

Het sein voor Wellens om in de aanval te trekken, enkel Nys had een antwoord in huis op zijn versnelling. De finale leek weer uit te draaien op wat voortaan 'een duel uit de oude doos' genoemd wordt. Dat kwam er echter niet van, de twee tenoren treuzelden en bij het belsignaal van de laatste ronde kwam alles weer samen.

Zowel Pauwels als Stybar probeerden de rest vergeefs te verrassen. Nys leek daar met een ultieme poging na de laatste hindernis wel in te slagen, hij draaide de laatste rechte lijn op met een kleine voorsprong. Enkele meters voor de streep leek 'de Kannibaal van Baal' nog altijd zegezeker, maar met zijn gekende jump mocht zowaar Erwin Vervecken de vuist ballen. Een maand geleden werd 'de Lange van Lille' nog als versleten bestempeld, vandaag haalde hij zijn slag thuis. Sven Nys is dus niet meer mederecordhouder in Koksijde, maar door afwezigheid van Niels Albert wel leider in de wereldbeker.

UITSLAG

1

Erwin VerveckenBelgiëFID01u05'51''
2Sven NysBelgiëLANz.t
3Zdenek StybarTsjechiëFIDop 0'01''
4Bart WellensBelgiëFIDop 0'03''
5Kevin PauwelsBelgiëFIDop 0'07''
6Klaas VantornoutBelgiëSUNop 0'09''
7Gerben de KnegtNederlandRB3op 0'48''
8Bart AernoutsBelgiëRB3op 0'58''
9Petr DlaskTsjechiëFIDop 1'10''
10Sven VanthourenhoutBelgiëSUNop 1'47''
11Thijs AlNederlandBEOz.t
12Radomir SimunekTsjechiëPCOop 1'49''
13Christian HeuleZwitserlandRMHop 1'50''
14Marco BiancoItaliëEL2op 1'55''

 

AAAAA

16:28 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veldrijden in koksijde |  Facebook |

Erwin Vervecken populair bij de gepensioneerden.

DSC00030_800x533_320x310

Vijftien jaar geleden maakte Erwin Vervecken in Koksijde zijn entree langs de grote poort. Anderhalf decennium later is de Lange van Lille weer een van de favorieten voor de Wereldbekerproef van vandaag aan de Hoge Blekker.

Erwin Vervecken had dit jaar nog geen journalist over de vloer. Niet dat de ondertussen 36-jarige crosser en vader van drie kinderen zich daar echt zorgen over maakte, maar het zegt alles over de anonimiteit waarmee de drievoudige ex-wereldkampioen door deze eerste crossmaanden gleed.

MEER INFO:

04:00 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) | Tags: erwin vervecken |  Facebook |

28-11-08

Windhoos verrast Sven en Sven

smalle banner

200px-Tornade003Sven Nys en Sven Vanthourenhout hebben afgelopen week op Mallorca getraind. En daar hebben ze toch even wat meegemaakt. "Tijdens een trainingstochtje zagen we aan de kustlijn een enorme windhoos opduiken."

"Dat was even schrikken", zegt Vanthourenhout op sport.be. "Maar we hebben ons geplande trainingstochtje toch zonder problemen kunnen afhaspelen."

14:51 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Welke invloed heeft het wegvallen van Niels Albert op het veldrijden?

Terwijl Niels Albert het zwembad induikt voor aquajogging, ploeteren zijn collega's dit weekend opnieuw door de modder. Maakt dat eigenlijk een verschil, zonder dat moordende tempo en die radde tong? Wij maakten een blauwdruk van een cross zonder haar prins.

Meer...sw_nieuwsblad

10:01 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cavendish blesseert zich tijdens virtueel snowboarden

CAVENDISH SOLO 2Mark Cavendish is op een heel vreemde manier geblesseerd geraakt. De spurtbom van het eiland Man viel tijdens een spelletje snowboarden op zijn Nintendo Wii van de plaat met drukpunten. Cavendish gleed van zijn 'Wii balance board' en liep daarbij een kuitblessure op. "Een ernstige blessure is het niet", zegt Cavendish. "Maar misschien moet ik toch eens naar de dokter gaan. Alleszins, mijn stage in december op Mallorca komt niet in gevaar."

09:50 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Monfort voor twee jaar naar Team Columbia

CRITERIUM AALST (6)

Maxime Monfort rijdt de volgende twee seizoen bij Team Columbia. De in Cagnes-sur-Mer wonende Ardennees is de enige Belg in de Amerikaanse ploeg van Bob Stapleton, dat met het vertrek van Linus Gerdemann naar Milram de klassementsrenner verliest. Monfort had nog een contract lopen bij Cofidis, maar de Fransman Boyer ging na het betalen van een afkoopsom akkoord.

09:41 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-08

'Onwaarschijnlijk veel stront op Belgische wegen'

smalle banner

De Amerikaanse wielrenner Tom Danielson van het Garmin-Chipotle team zegt meer respect gekregen te hebben voor de renners die wedstrijden in België rijden. En dat omdat er "onwaarschijnlijk veel stront op de weg ligt".

"Ik kan niet geloven hoe ze zo veel slecht weer in één plaats krijgen", zegt de ronderenner op de website van Velonews. "Als het weer hier in de Verenigde Staten zo slecht zou zijn als in België, dan zou de wedstrijd worden afgelast. Enkele keren dacht ik dat ze zelfs extra stront op de weg hadden gegooid om het allemaal nog wat spannender te maken. Het is onwaarschijnlijk hoe ze zo veel stront op de weg krijgen en houden, om er ons dan doorheen te laten rijden." Danielson, ex-Discovery Channel, vertoefde deze herfst in België om er op aanraden van zijn ploegleider Jonathan Vaughters te koersen in moeilijke omstandigheden.

 

Meer.............sw_nieuwsblad

15:13 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Roland Liboton: 'Lars Boom moet zijn trui laten zien'

DSC08147_800x533

Door een nierbekkenontsteking sluit Lars Boom vroeger dan voorzien het eerste deel van zijn crosswinter af. Volgende week trekt hij naar Lanzarote om er keihard te trainen voor het wegseizoen. 'Flauw', vindt Roland Liboton. 'Een wereldkampioen moet een hele winter top zijn.'

Pieken, heet dat in moderne sporttermen. Je doelen uitkiezen en daar in absolute topvorm verschijnen om de concurrentie weg te blazen. Boom heeft al zo'n piek gehad, tijdens het weekend van Pijnacker en Niel, en focust zich vanaf nu op het WK in Hoogerheide (1 februari). Sven Nys heeft er naar eigen zeggen 'niet al te veel problemen mee', maar die andere crosskannibaal, Roland Liboton, duidelijk wel.

Meer sw_nieuwsblad

10:17 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-08

Deense wielerploeg raakt slaags op café

Wat een leuk avondje uit moest worden, eindigde in een massale vechtpartij en de renners van de Deense ploeg Team Designa Køkken moesten vluchten. Het was een gezellige teambuilding daar op café in Faaborg tot plots de glazen in het rond vlogen.

De zeven renners vluchtten het café uit en net toen de taxi aankwam, kreeg Michael Reihs een fles op z'n hoofd. "Het leek wel een pub in het Wilde Westen. We zaten samen rustig een pintje te drinken toen er plots een vechtpartij uitbrak", vertelt Reihs. "Iedereen begon er te vechten en dat was voor ons het signaal om een taxi te bellen en op te stappen. Net toen we bijna allemaal in de taxi zaten, viel er een fles op mijn hoofd." Het is een avondje geworden waarover de renners in het peloton nog lang zullen praten maar een ding is alvast zeker, ze gaan nooit meer in Faaborg op café, schrijft Ekstra Bladet

14:52 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rudy Pevenage in "De Zevende Dag "

Rudy Pevenage, straks ploegleider van Rock Racing, ging na zijn ontslag door T-Mobile aan de slag bij Proximus als verkoper van telefoonabonnementen. 'Anderhalf jaar lang heb ik me opgesloten', vertelde de Oost-Vlaming gisteren in de Zevende Dag.

'Dan ben ik gaan solliciteren bij Proximus en een cursus immobiliën gaan volgen.' Blijkbaar zit het verkopen in zijn bloed, want Pevenage schopte het twee keer tot beste verkoper van België. 'Ik kon in de regio Zottegem-Gent aan de slag, dat is mijn streek. Veel mensen kenden mij. En ik heb mogen ervaren dat Jan Ullrich nog altijd heel veel fans heeft in Vlaanderen.'

Pevenage zei ook nog dat er een mirakel zal nodig zijn om Ullrich tot een comeback te bewegen. Maar de kans blijft dat hij bij Rock als pr-man aan de slag gaat.

DSC00006_800x533

DSC00009_800x533

09:48 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-08

Paralympic Committee boos op Eddy Merckx en co

smalle banner

art_large_540313Het Belgian Paralympic Committee is verontwaardigd dat de Nationale Trofee der Sportverdienste dit jaar niet wordt toegekend omdat er geen valabele kandidaat zou zijn. Volgens het comité hoort de prestigieuze onderscheiding toe te komen aan wielrenner Jan Boyen, bronzen medaillewinnaar tijdens de Paralympische Spelen in Peking.

Meer hln_logo

16:50 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niels Albert ut het ziekenhuis

DSC08271Volgens vaste bronnen zou Niels Albert het ziekenhuis hebben verlaten. Volgende week begint hij met aquagymm en pas beginnen 4 weken zou hij pas mogen beginnen trainen.

Veel sterkte Niels

 

 

16:42 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reporter Het Nieuwsblad in duel met Greg Van Avermaet

smalle banner

HeyvaertGreg

'Klaar voor de start?' vragen ze plots. Neen, helemaal niet eigenlijk. Greg Van Avermaet heeft net zijn bandenspanning gecheckt en kijkt met een hongerige blik naar zijn eigen achtertuin, het parcours van de Bollekescross. En daarmee moet ik in duel? Zonder hoop op de zege dan maar.

Meer  sw_nieuwsblad

16:35 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

WADA hekelt versnipperd Belgisch antidopingbeleid

smalle banner

Het Belgische antidopingbeleid is niet conform de code van het Wereldantidopingagentschap. Volgens de Franse sportkrant l'Equipe behoort België tot de slechtste leerlingen van de klas en dringt een aanpassing van het beleid zich op, zoniet dreigt het WADA met sancties.

Het WADA vergadert dit weekend in Montreal. Op 25 november maakt de organisatie bekend welke landen en instellingen slecht presteren en wat de oorzaken daarvan zijn. Volgens l'Equipe hekelt het WADA de versnipperde bevoegdheidsverdeling in België op het vlak van antidopingbeleid. In België hanteren de Nederlandstalige, Duitstalige, Franstalige en Brusselse gemeenschappen allen een andere wetgeving, wat volgens het WADA een goed en doeltreffend beleid in de weg staat. De voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), Pierre-Olivier Beckers, pleit al sinds zijn aantreden in 2005 voor de oprichting van één gemeenschappelijk Belgisch antidopingagentschap. Op die manier wil hij de dopingstrijd in België efficiënter organiseren. Zijn vraag bleef tot nog toe onbeantwoord.

16:27 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-08

Zieke Lars Boom niet in Hasselt en Hamme-Zogge

Na Niels Albert ligt nu ook Lars Boom geveld in bed. De Nederlandse wereldkampioen moet met hoge koorts afzeggen voor de GVA-cross van Hasselt (zaterdag) en de Superprestige-manche van Hamme-Zogge (zondag). Eerder viel Albert uit met een scheur in de milt aldus Het Laatste Nieuws.DSC08147_800x533

20:03 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niels Albert drie weken absolute rust

Dokter Guy De Schutter laat er weinig twijfel over bestaan dat Albert eigenlijk nog van geluk mag spreken. "Was hij in Gavere toch nog gestart, dan waren de gevolgen niet te overzien geweest. Een halfuur na zijn val was het duidelijk dat hij niet kon starten en dat hij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest. De bloeding van de milt is gelukkig binnen het dunne kapsel gebleven. Was dat niet gebeurd, dan had de milt bijna zeker moeten verwijderd worden. Albert moet nu drie weken absolute rust nemen en zo weinig mogelijk bewegen. Daarna kan er eventueel gestart worden met heel lichte activiteiten. Dat is absoluut nodig om de spiermassa te kunnen behouden. De conditie kan pas nadien terugkomen."

04:07 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-08

Vrouw Fuentes: "Ik kan Spaanse sport kapotmaken"

FUENTESDiverse olympische medailles zijn te danken aan dokter Fuentes", zegt Perez. "Ik weet uit eigen ervaring wat er is gebeurd tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona en nadien. Ik ben gestopt met topsport omdat de sportwereld één hypocriete boel is. Dopingaffaires worden er in de doofpot gestopt. Om te winnen is alles toegestaan. Ik ben zoals een doos van Pandora. Als die ooit wordt geopend, zal de Spaanse sport worden kapotgemaakt. Voorlopig zwijg ik nog, maar als ik ga spreken, is het om bepaalde mensen die bij dit wereldje betrokken zijn te gronde te richten.

21:56 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rudy Pevenage wordt sportdirecteur bij Rock Racing

smalle banner

RUDY'Van zodra er sprake was van een mogelijke comeback van Jan Ullrich namen de mensen van Rock Racing contact met mij op', verduidelijkte Pevenage.

'Ik was aangenaam verrast en ga gretig in op hun voorstel om sportdirecteur te worden. Ik mis de wielersport opnieuw, dit na een afwezigheid van zowat twee jaar. Na de perikelen voor de start van de Tour de France in Straatsburg was ik het hele wereldje moe, maar nu kriebelt het weer als nooit tevoren. Officieel is het allemaal nog niet, maar ik heb alvast mijn jawoord gegeven', zei de Oost-Vlaming.

'Een eventuele terugkomst van Jan Ullrich zit er, als renner, voorlopig zeker niet in. Hij kan wel eventueel een andere functie binnen het team betrekken. Dat moeten wij allemaal nog eens nader bekijken. Bedoeling is dat we met Rock Racing zeker een deel van het komende Belgische programma afwerken maar echt in detail kan ik nu nog niet treden', stelde de 54-jarige Pevenage.

Pevenage werd in 2006 bij de start van de Tour de France in Straatsburg samen met de Duitser Jan Ullrich ontslagen bij T-Mobile, omwille van hun mogelijke betrokkenheid in de zaak-Fuentes. Pevenage was de begeleider van Ullrich bij Telekom, Coast, Bianchi en T-Mobile en won met de Duitser in 1997 de Tour de France.

Of Ullrich zijn mentor volgt naar Rock Racing is dus nog niet duidelijk. 'Het project interesseert hem, niet als wielrenner, maar het globale idee', verduidelijkte Wolfgang Strohband, de manager van Ullrich aan het Duitse persagentschap dpa.

Rock Racing, het team van de Amerikaanse modekoning Michael Ball, heeft onder meer de Amerikanen Tyler Hamilton en Fred Rodriguez, de Colombianen Santiago Botero en Victor Hugo Pena en de Spanjaard Oscar Sevilla in de gelederen.

Vorig jaar hengelde het team al naar de diensten van Axel Merckx, maar beide partijen kwamen toen niet tot een akkoord.

21:52 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-08

Niels Albert ook niet op BK?

Zes weken niet buiten trainen, dat is het harde verdict dat Niels Albert gisteravond te horen kreeg van enkele van zijn dokters. Zondag werd de veldrijder na zijn zware val nog verteld dat hij na een maand opnieuw wedstrijden zou mogen rijden, maar de artsen wijzen er nu op dat het littekenweefsel van de milt eerst voldoende moet herstellen voor Albert opnieuw het veld in kan. Mocht hij opnieuw ten val komen, dan zouden de gevolgen veel zwaarder kunnen zijn.

Door zijn lange afwezigheid mocht Albert elke ambitie voor de Superprestige, GVA-trofee of Wereldbeker opbergen, maar door het verlengd huisarrest komen ook het Belgisch en misschien ook het wereldkampioenschap in gedrang. Hoewel Albert na twee weken wel al thuis op de rollen mag trainen, blijft er mogelijk onvoldoende tijd over om wedstrijdklaar te geraken voor de grote afspraken in januari en februari. "Het seizoen is nog niet gedaan, maar toch bijna", reageert manager Roodhooft op het nieuws van de dokters. "Niels mag zelf beslissen wanneer hij opnieuw buiten gaat trainen, maar ik wil liever geen risico's nemen."

Albert ligt momenteel nog altijd op intensieve zorgen, maar zou mogelijk later vandaag verhuizen naar een gewone kamer. Een verhuis naar een ziekenhuis dichter bij huis, zoals eerst gepland, is niet meer de moeite. Vijf dagen ziekenhuis zouden volstaan voor de veldrijder uit Tremelo.

11:29 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schaafwonden na valpartij voorAlberto Contador

Alberto Contador is weer wat blutsen en builen rijker. De Spaanse winnaar van alle grote rondes kwam op een criterium nabij zijn thuishaven Madrid zwaar ten val. Daarbij liep de gevleugelde klimmer kneuzingen en schaafwonden aan zijn linkerflank op. Ook zijn gezicht werd geraakt. Onderzoeken brachten geen breuken aan het licht. Het geplande oefenkamp van Astana in Tenerife, begin december, komt niet in het gedrang.

09:59 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Boogerd zet villa te koop

De villa van Michael en Nerena Boogerd in het chique deel van de Antwerpse gemeente Kapellen staat te koop. Dat betekent dat het echtpaar Boogerd, al een tijdje uit elkaar, niet naar elkaar toegroeit, integendeel. De vraagprijs voor deze villa die in 2000 werd gebouwd, is volgens de webstek www.waarstapjij.nl 1,45 miljoen euro. De villa beslaat 3.800 vierkante meter en bevat onder andere zes slaapkamers en drie badkamers.

07:55 Gepost door Marcel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-08

'Rudy Pevenage bekent contacten met Fuentes'

smalle banner

large_534917

 

Rudy Pevenage, de Belgische mentor van de Duitse wielrenner Jan Ullrich, heeft volgens het Duitse magazine Focus aan het Duitse gerecht bekend dat zijn pupil meermaals contact had met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Focus vernam het nieuws van Fred Apostel, de procureur-generaal van het parket van Bonn. Pevenage zou met Ullrich meerdere keren naar Madrid zijn gereisd.

Pevenage verklaarde dat Ullrich van Fuentes enkele gezondheids- en traininsgadvies kreeg, maar volgens Focus plaatst het gerecht vraagtekens bij die versie. Ullrich betaalde in april van dit jaar een zware boete om de procedure van het gerecht stop te zetten. De Tourwinnaar van 1997 riskeerde een veroordeling voor oplichterij omdat dopinggebruik niet voorzien is in het Duitse strafwetboek. Hoeveel geld hij op tafel legde werd niet bekendgemaakt. Ullrich, die ondanks een zware bewijslast altijd heeft ontkend dat hij contact had gehad met Fuentes, vertelde dat de betaling van de boete geen schuldbekentenis was, maar een middel om zijn familie van de druk te bevrijden. Volgens Focus onderhandelt ook Pevenage met het parket van Bonn over een dergelijke regeling.

   Bron  sw_nieuwsblad

14:16 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |