25-01-09

BOOM " Van dat Belgische blok is geen sprake"

 

SMALLE BANNER KOEREURKES

1231951716Na de WB-cross in Milaan heeft Sporza gepeild naar het gevoel bij de favorieten voor het WK van volgende zondag: Lars Boom jent, Sven Nys en Bart Wellens antwoorden. Rudi De Bie, de Belgische bondscoach, heeft vertrouwen. Het weekje psychologische oorlogsvoering is alvast begonnen.

Sven Nys heeft vertrouwen getankt voor het WK, zoveel is zeker. "Vandaag had ik WK-benen, die kunnen volgende week niet weg zijn. Ik zit echt op rozen", zegt Nys.

"Ik had de wedstrijd voortdurend onder controle en voelde een aantal ronden voor het einde al dat het erin zat. Ik had een enorme acceleratie in de benen. Als je Lars Boom kunt verslaan in een sprint, dan is dat mooi meegenomen."

"Boom is ook op het WK te pakken. Hij is zeer gemotiveerd, maar ik geef me niet gewonnen. Ik heb een goed gevoel bij de Belgische ploeg. Albert en Wellens willen de handen in elkaar slaan."

Boom: "Wij zullen wél een blok vormen"

Lars Boom (foto) gelooft niet dat de Belgen voor mekaar zullen rijden op het WK. "Er is geen sprake van een blok bij de Belgen", zei hij na de cross in Milaan.

"De ploegbelangen zullen primeren bij de Belgen. Dat zeg ik niet om te jennen, maar omdat het zo is. Wij zullen wel een blok vormen. Als er een Belg demarreert, dan heb ik Thijs Al."

"Alles kan foutlopen op een WK, maar ik ga ervan uit dat het goed zal gaan. Een pronostiek? Ik hoop op een mooi podium met een Belg, een Tsjech en een Nederlander. Sven Nys klopt me vandaag, maar een mentale tik? Neen, helemaal niet."

Wellens: "De Belgen staan wel op één lijn"

Bart Wellens (foto) heeft niet veel geleerd uit de WB-cross van Milaan. "Er is met het verstand gereden vandaag. Iedereen was aan mekaar gewaagd", vertelde hij.
 

"Ik heb gezien dat Nys heel makkelijk rijdt. Hij is samen met Boom favoriet voor het WK. Als Nys ook op het WK zo goed is, dan weten we wat ons te doen staat."

"We hebben nog geen plan maar de Belgische ploeg zit op één lijn. Boom is te pakken, zeker weten", klonk het.

"Mijn top drie voor het WK? Nys, Boom en Wellens. Over mijn prestatie van vandaag ben ik tevreden. Het was moeilijk na een week van veel en hard trainen."

Rudi De Bie: "De Belgen zijn er klaar voor"

Bondscoach Rudi De Bie was tevreden over het werk van de Belgen in Milaan. "Nys heeft nu nog meer vertrouwen."

"Niet alleen door zijn zege, want hij controleerde ook. Maar dit parcours is in niets te vergelijken met dat van Hoogerheide. Ook Wellens was vandaag heel sterk, en op een zwaarder parcours is hij nog beter."

"Stuk voor stuk hebben de Belgen bewezen dat ze klaar zijn." De Bies broer Danny had twijfels over Boom. "Die intimideert natuurlijk de rest, maar hij is zeker niet beter dan de anderen."

18:22 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voorbeschouwingen hoogerheide |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.