01-02-09

Nog een kwakkel van Bert Anciaux

SMALLE BANNER KOEREURKES

 

Cyclocross niet lager topsport.

Voor de diensten van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (SP.A) is het populaire cyclocross niet langer een topsport. Dat betekent dat Wielerbond Vlaanderen kan fluiten naar het geld dat aan het topsportstatuut verbonden is, zo meldt Gazet van Antwerpen zaterdag. Een erkenningscommissie van de Vlaamse Gemeenschap haalt het veldrijden van de lijst met disciplines die het statuut van topsport krijgen. Topsportmanager Ivo Van Aken haalt als redenen aan dat veldrijden geen olympische sport is, dat het in weinig landen beoefend wordt en dat Wielerbond Vlaanderen niet investeert in de sport.

Bij Jos Smets, directeur sport bij de Koninklijke Belgische Wielerbond, komt de degradatie van het veldrijden hard aan. 'Iedereen die zondag naar het WK kijkt, zal merken dat veldrijders geen cafésporters zijn.' Hij spreekt ook tegen dat Wielerbond Vlaanderen geen geld spendeert aan opleiding. 'Wie zou al die provinciale veldrittrainingen anders financieren?', zegt Smets.

Volgens de VRT blijft de overheid wel het BK Veldrijden en de Superprestigewedstrijden financieren.

'Kaakslag voor sport'

Jong VLD vindt het onbegrijpelijk dat Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (sp.a) veldrijden schrapt als topsport. 'Een ware kaakslag voor alle beoefenaars en supporters van de wielersport!', aldus Jong Vld in een reactie. De politieke raad van Jong Vld wil dat Anciaux de beslissing terugdraait.

'Cyclocross is vandaag de sport bij uitstek waar doorzettingsvermogen, werkkracht en afzien onontbeerlijk zijn. Een echt typisch Vlaamse topsport! Dit zijn nu echter niet meteen karaktertrekken van minister Anciaux', dixit Philippe De Backer, nationaal voorzitter van Jong Vld.

Volksvertegenwoordiger Rik Daems, aanwezig op de politieke raad om toelichting te geven bij het komend Open Vld-congres van 13, 14 en 15 februari, stelde boos dat 'Anciaux zich beter zou inspannen om de Vlaamse cyclocross te internationaliseren en inspanningen te leveren om deze sport te verheffen tot Olympische sport.

Repro www.wielernieuws.be

Mijn reactie:

Misschien moeten de organisatoren van cyclocrosswedstrijden nog een beetje meer VIP-kaarten uitdelen aan de dames van politiekgezinde heren in maatpak met vrouwen op hoge hakken en een bondjas, misschien kan dat helpen.

Voila!

09:31 Gepost door Marcel in Cyclocross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.