18-02-09

VDB in de wachtkamer voor 'Museeuw Classics'

smalle banner

Vanavond werd in Brugge de zevende editie van de Driedaagse van West-Vlaanderen 'Johan Museeuw Classics' voorgesteld. De eerste Belgische rittenwedstrijd van het seizoen wordt van vrijdag 6 tot en met 8 maart gereden en kreeg van de UCI opnieuw het label 2.1 mee.

Zeven ProTourteams
Er komen niet minder dan zeven ProTourteams (Quick.Step, Silence-Lotto, Katusha, Astana, Ag2r, Bouygues Telecom en Milram) aan de start. De organisatie houdt ook een plaatsje vrij voor het Cinelli-Down Underteam van sportdirecteur Nico Mattan, die met Frank Vandenbroucke en Bert Roesems naar de driedaagse wil afzakken. Als het team niet de nodige licentie krijgt, blijft het aantal ploegen beperkt tot twintig.

Vertrek op Grote Markt
De Grote Markt van Kortrijk is opnieuw het decor voor het vertrek van de driedaagse, die de grenzen van de provincie West-Vlaanderen niet zal overschrijden. Vanuit de 'Guldensporenstad' wordt er op vrijdag 6 maart een grote lus van 78 kilometer aangevat, om in Bellegem drie plaatselijke ronden van 21 kilometer met daarin de helling aan 'Bellgemplatse' af te werken.

Gistel
Daags nadien is Torhout startplaats voor de tweede etappe. Via Lichtervelde en Damme gaat het naar de kust, waar onder andere De Haan en Middelkerke aangedaan worden. Ook Gistel, de thuishaven van 'peter' Johan Museeuw, ligt op de weg. Na 151 kilometer volgen nog drie plaatselijke circuits, van elk iets meer dan 11 kilometer in Handzame.

Koninginnenrit
De koninginnenrit, op zondag 8 maart met start en aankomst in Ichtegem, is met 185,7 kilometer de langste etappe. Na 60 kilometer staat de Zwarteberg op de agenda, gevolgd door de Rodeberg, Monteberg en de Kemmelberg. Daarna gaat het in een strakke lijn naar Ichtegem. Na vier plaatselijke ronden van elk tien kilometer mag de opvolger van de Nederlander Bobbie Traksel daar het podium op.

Originele truien
Net als in de vorige edities pronken de organisatoren opnieuw met erg originele leiderstruien. Johan Tahon, de ontwerper van de shirts, zocht inspiratie in de kosmos. Vandaar de unieke vormgeving van de vier leiderstruien, die zonnestralen, de maan, sterren en planeten weergeven.

10:04 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.