29-03-09

De ban is gebroken: Evans bezorgt Lotto eerste winst

CADEL EVANS_900x600

De eerste overwinning van Silence-Lotto is een feit. Aan het einde van de vijfde en laatste etappe van de Internationale Wielerweek Coppo-Bartali (Ita/2.1) was de Australiër Cadel Evans de snelste van een kopgroep van tien die op tien km van het einde gevormd werd. De Italiaan Damiano Cunego (Lampre) werd tweede en is eindwinnaar.

Vansummeren
Cadel Evans was niet de enige renner van Silence-Lotto die zich liet opmerken in deze etappe van Scandiano naar Sassuolo, over 178,5 km. Johan Vansummeren ging met acht anderen na zowat 40 km in het offensief maar ze kregen nooit meer dan 2:30 voorsprong en dat kon dus niet blijven duren.

Laatste lendendruk
De beslissing viel uiteindelijk op tien km van het einde. Cadel Evans, Damiano Cunego en José Serpa reden eerst weg. Ze kregen het gezelschap van Christian Pfannberger, Morris Possoni, Domenico Pozzovivo, Robert Kiserlovski, Giampaolo Caruso, Giovanni Visconti en Andrea Moletta. Ze bleven voorop en in de eindspurt trok Evans met een laatste lendenruk het laken naar zich toe.

Cunego eindwinnaar
Damiano Cunego is voor de tweede maal in zijn carrière eindwinnaar van de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali. De Italiaan van Lampre schreef twee etappes op zijn naam in de vijfdaagse rittenkoers en pakte gisteren de leiding. Nummer twee van het klassement Cadel Evans vormde met een achterstand van 28 seconden geen bedreiging meer voor de eindzege. Cunego, die de Wielerweek in 2006 al eens op zijn palmares had bijgeschreven, sloeg zijn slag in de tweede en derde etappe. Donderdag klom hij naar plaats twee in het klassement met de ritzege in Faenza. Een dag later was 'De Kleine Prins' opnieuw de sterkste in de 163 kilometer lange rit van Borgo San Lorenzo naar Serramazzoni. (belga/novum/bf)

28/03/09 16u38

Bron hln_logo

smalle banner

14:27 Gepost door Marcel in Wielrennen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.